Szombaton játssza első mérkőzését a válogatott az Európa-bajnokságon

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. június 15.

Sport

Tízezer magyar szurkolót várnak Kölnbe. 

Szombat délután három órakor kezdődik a Magyarország – Svájc labdarúgó mérkőzés Kölnben. Az A-csoport első mérkőzését Németország és Skócia között rendezték, melyet a házigazda fölényes győzelemmel kezdte, 5-1-es sikert aratott.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés előtt azt mondta, hogy az ellenfélnek számtalan erőssége van. „Kemény, szilárd csapat, a védekezésük erős és jól szervezett, ugyanakkor a középpályán is komoly játékerőt képviselnek. Támadásban gyorsak és technikailag képzettek, ezért nem tehetjük meg, hogy csak egy játékosra figyelünk, csapatként kell szembeszállnunk velük.

Hozzátette, saját játékosaiban bízik, s azt ugyan nem tudja előre, hogy szombaton mi fog történni, de a válogatott tagjainak összeszedetten kell futballozniuk és a pályán „mindent bele kell adniuk”. Ismertette a válogatott kezdőcsapatát:

Gulácsi - Lang, Orbán, Dárdai - Bolla, Nagy Á., Schäfer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga B.

 
A magyar válogatott edzésben
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyarok rögtön az egyik legfontosabb összecsapással kezdenek, tekintve, hogy a csoportból kiemelkedik a házigazda és a favoritok között számon tartott Németország, így a várakozások szerint a másik három gárda – a skótokkal kiegészülve – egymás között döntheti el a biztos nyolcaddöntőt érő második és a szintén továbbjutással kecsegtető harmadik hely sorsát. Ezt figyelembe véve egy győzelem máris hatalmas lépés lenne a továbbjutás felé. A 24 csapatos rendszerben, amelyben a négy legjobb harmadik is 16 közé kerül, a négy pont vízválasztónak tekinthető, azaz a döntetlen is sokat érhet a későbbiekben. A vereség viszont azért lenne különösen fájó, mert úgy pontszerzési kényszerbe kerülne a válogatott a németek elleni második találkozóra.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombati közlése szerint minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el az Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben. A mérkőzésre több mint tízezer magyar szurkolót várnak.  „Az ilyen nagymértékű magyar szurkolói jelenlét külföldön természetesen nekünk is munkát ad. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyar szurkolóknak kizárólag a szurkolásra, a szórakozásra kelljen figyelni, és lehetőleg minél kevesebb kellemetlenséggel szembesüljenek” – fogalmazott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.