Szombaton játssza első mérkőzését a válogatott az Európa-bajnokságon

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. június 15.

Sport

Tízezer magyar szurkolót várnak Kölnbe. 

Szombat délután három órakor kezdődik a Magyarország – Svájc labdarúgó mérkőzés Kölnben. Az A-csoport első mérkőzését Németország és Skócia között rendezték, melyet a házigazda fölényes győzelemmel kezdte, 5-1-es sikert aratott.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés előtt azt mondta, hogy az ellenfélnek számtalan erőssége van. „Kemény, szilárd csapat, a védekezésük erős és jól szervezett, ugyanakkor a középpályán is komoly játékerőt képviselnek. Támadásban gyorsak és technikailag képzettek, ezért nem tehetjük meg, hogy csak egy játékosra figyelünk, csapatként kell szembeszállnunk velük.

Hozzátette, saját játékosaiban bízik, s azt ugyan nem tudja előre, hogy szombaton mi fog történni, de a válogatott tagjainak összeszedetten kell futballozniuk és a pályán „mindent bele kell adniuk”. Ismertette a válogatott kezdőcsapatát:

Gulácsi - Lang, Orbán, Dárdai - Bolla, Nagy Á., Schäfer, Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga B.

 
A magyar válogatott edzésben
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyarok rögtön az egyik legfontosabb összecsapással kezdenek, tekintve, hogy a csoportból kiemelkedik a házigazda és a favoritok között számon tartott Németország, így a várakozások szerint a másik három gárda – a skótokkal kiegészülve – egymás között döntheti el a biztos nyolcaddöntőt érő második és a szintén továbbjutással kecsegtető harmadik hely sorsát. Ezt figyelembe véve egy győzelem máris hatalmas lépés lenne a továbbjutás felé. A 24 csapatos rendszerben, amelyben a négy legjobb harmadik is 16 közé kerül, a négy pont vízválasztónak tekinthető, azaz a döntetlen is sokat érhet a későbbiekben. A vereség viszont azért lenne különösen fájó, mert úgy pontszerzési kényszerbe kerülne a válogatott a németek elleni második találkozóra.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombati közlése szerint minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el az Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben. A mérkőzésre több mint tízezer magyar szurkolót várnak.  „Az ilyen nagymértékű magyar szurkolói jelenlét külföldön természetesen nekünk is munkát ad. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a magyar szurkolóknak kizárólag a szurkolásra, a szórakozásra kelljen figyelni, és lehetőleg minél kevesebb kellemetlenséggel szembesüljenek” – fogalmazott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.