Távozik a Fradi edzője, miután elvesztették a kupadöntőt

  • narancs.hu
  • 2024. május 16.

Sport

Dejan Stankovic szeptember óta dolgozott a magyar labdarúgás kirakatcsapatánál.

Elfogadta egy másik csapat ajánlatát, elmegy – közölte csütörtökön Dejan Stankovic, a Ferencváros NB I-es futballcsapatának eddigi edzője. A hírek szerint ez a másik csapat a Szpartak Moszkva.

A Telex emlékeztet, hogy a 45 éves szerb szakember korábban dolgozott a szerb Crvena Zvezdánál  és az olasz Sampdoriánál, és tavaly szeptemberben került a Fradi élére.

2023 mozgalmas év volt a Ferencvárosnál, mert nyáron a legjobb anyagi kondíciókkal rendelkező magyar csapatot a Bajnokok Ligájában egy Feröer-szigeteki, szabadidejükben focizó játékosok alkotta félprofi klub győzte le oda-vissza. Emiatt az akkori edzőt,  az orosz-oszét Sztanyiszlav Csercseszovot menesztették.

A megbízott edzővel, Máté Csabával – aki 2012 óta dolgozott pályaedzőként, beugró megbízottként és a második csapat edzőjeként a klubnál –, nagyon jó eredményeket ért el a Fradi. A klub mégis külföldi trénert akart hozni – és ez a Kubatov Gábor által kimondott szándék és magyarázata rossz ízű vitát gerjesztett a hazai futball nyilvánosságában.

Az új külföldi edző lett Dejan Stankovic, akivel a Ferencváros megnyerte a bajnoki címet, továbbjutott a Konferencia-ligában a csoportkörből, és végül a későbbi döntős Olimpiakosz ellen esett ki. 

A csapat most is biztosan győzött a bajnokságban, a magyar kupát azonban nem sikerült megnyernie.

A csütörtöki döntőben ugyanis a Paks – amelynek költségvetése tizedakkora, mint a Fradié, és csak magyar játékosokat foglalkoztat – 2:0-ra legyőzte a többségében légiósokkal felálló bajnokot.

Így:

Azt, hogy erre nem nagyon lehetett számítani, az is jelezte, hogy a meccset közvetítő M4Sport a közvetítés utáni beszélgetésre eleve Kubatov Gábort, a Ferencváros klubelnökét hívta meg, aki így aztán megmagyarázhatta, mi miért történt. 

Meglehet, Stankovic döntésében a kudarc is  szerepet játszott, de valószínűbb, hogy már régóta tervezhette a távozást. Szerződésében – erről még Kubatov beszélt korábban – kivásárlási záradék is van, ezt aktiválhatta most az orosz csapat. 

A címlapkép forrása az Éjjel-Nappal Fradi Facebook-oldal

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk