7 kérdés – Kerekes Éva

  • - kg -
  • 2012. november 12.

Színház

Mi a közös Kerekes Évában és Amélie-ben? És Fellini múzsájában? Ez is kiderül az Örkény Színház nagyszerű színésznője, Kerekes Éva 7 válaszából.

1. Kitől kérnél autogramot?

Egy kézjeggyel nem elégednék meg, minimum egy lábjegyzet, de inkább egy kisregény.

2. Mi a luxuskiadásod?

Minden, ami nem létfontosságú, elengedhetetlen és nem muszáj.

3. Harry Potter vagy Háború és béke?


Fotó: Németh Dániel

A Háború és béke megvolt, szerintem még kötelező olvasmány korában. A Harry Potter igazából nem az én világom, de a gyerekek miatt, ha nem is az összeset, de néhány részt becsülettel végignéztem. Ennek a korszaknak már vége. Tizenhárom és tizenöt évesek, sajnos már nem velem járnak moziba.

4. Melyik kitalált figuránál érezted leginkább, hogy mintha rólad mintázták volna?

Giulietta Masinát, bár nem kitalált személy, mindig ismerősömnek éreztem, Amélie-t – képzeletvilágával és rejtelmeivel – szintén. És az összes földönkívüli ismerősömet, akiket most nem szeretnék megnevezni.

5. Mit tennél, ha férfi lehetnél egy napra?

Egy napra?! Ilyen nagyszabású vállalkozásba nem kezdenék. Egy élet is kevés lenne hozzá.

6. Mit töltöttél le utoljára?

Semmit. Nem szoktam letölteni, valahogy testidegen nekem ez a töltögetés. Gálffi Lacitól szoktam kapni anyagot, hogy „ne butuljak el ott vidéken”.

7. Melyik előadást nézve/könyvet olvasva/koncertet-lemezt hallgatva érezted legutóbb, hogy ez a legjobb dolog a világon?

Embert is lehet mondani? Vagyis személyt? Jó, akkor mondok. Kovács Krisztiánnal láttam a Thália Stúdióban nemrég A gyáva című előadást. Hát, az csodálatos volt. Teljesen megszűnt az az érzés, hogy színházban vagyok, csak az embert láttam. Egy heroinos fiúról szól a történet. Ismerem Krisztiánt, előadás után mégis meg kellett kérdeznem: „Ugye, ez nem a te történeted?” (Nem az övé.)

A másik személy, akit meg szeretnék nevezni, Polgár Csaba kollégám nyolchetes kislánya, Emma, aki nem emlékezhet rám, mert aludt.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?