Charlie Chaplinként szórakoztatott a Belvárosban ifj. Vidnyánszky Attila

  • narancs.hu
  • 2024. március 25.

Színház

A diktátor századik előadását ünnepelte rendhagyóan a Vígszínház.

Hétfőn játsszák századik alkalommal A diktátort a Vígszínházban. A főszereplő Charlie Chaplint ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, aki a jubileumi előadás apropóján egészen izgalmas produkciót hozott össze, és beöltözve ment el a Széchenyi térre kicsit parádézni a járókelőknek, hogy aztán a videó végén besétáljon a Vígbe az esti darabra. Természetesen videón is megörökítették az egészet: 

Charlie Chaplin 1940-es filmje, A diktátor cselekménye a két világháború között játszódik, Korda Sándor magyar származású filmrendező és producer tanácsára kezdte el forgatni, egészen Ausztria megszállásáig követve a Harmadik birodalom kiépülését.  „Ha tudtam volna a német koncentrációs táborok borzalmairól, nem csinálom meg A diktátort, nem fogom tréfára a nácik gyilkos őrületét” - mondta később Chaplin.

 A Vígszínházban 2018 októberében mutatták be a Chaplin család engedélyével létrejött előadást. A mű színpadi változatát Vecsei H. Miklós és Vörös Róbert mellett a produkciót rendező Eszenyi Enikő jegyzi. Azt írják, A diktátorban a beugrásokkal együtt az elmúlt években 30 színész és 20 táncos lépett színpadra. A századik előadás főbb szerepeiben ifj. Vidnyánszky Attila, Wunderlich József, Hajduk Károly, Szilágyi Csenge és Lukács Sándor lesz látható.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.