Mácsai Pált Gáspár Máté váltja az Örkény Színháznál

  • narancs.hu
  • 2023. december 14.

Színház

Polgár Csaba színész-rendező és Bagi Andrea gazdasági vezető segíti a munkáját.

2025-től Gáspár Máté vezeti tovább az Örkény Színházat, a 2024/25-ös átmeneti évadot közösen készíti elő Mácsai Pállal – olvasható a színház Facebook-oldalán. 

Mácsai Pál igazgató novemberben jelentette be, hogy másfél év múlva, ahogy lejár a megbízatása, átadja a színházvezetői feladatot, amelyet húsz évig töltött be.

Ő kérte fel Gáspár Mátét arra, hogy készítsen ügyvezetői pályázatot. Gáspár ebben a munkában művészeti vezetőként Polgár Csaba színész-rendezőre számít, gazdasági vezetőként pedig Bagi Andreára, ő most is ezt a munkakört tölti be a színházban.

A Fővárosi Közgyűlés a szerdai ülésen egyhangúlag megválasztotta ügyvezetőnek Gáspár Mátét a 2025. március elsejétől 2030. február 28-ig tartó időszakra.

Az új vezetés szándéka, hogy az elmúlt két évtized eredményeit megőrizve dolgozza ki a XXI. századi városi színház modelljét.

A leendő igazgatóval a Budapest Brand művészeti vezetőjeként ebben az interjúban beszélgettünk:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!