Meghalt Andresz Kati

  • narancs.hu
  • 2023. december 6.

Színház

A színésznő 68 éves volt.

 Meghalt Andresz Kati színész, szinkronszínész – tudatta szerdán a Színház Online

Andresz Kati 1955-ben született, 1978-ban szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ugyanattól az évtől a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja volt. 1981–1984 között a Pécsi Nemzeti Színház, 1984–1986 között a győri Kisfaludy Színház, 1986–87-ben a szolnoki Szigligeti Színház színésze, majd a Jurta Színház alkalmazottja, 1988 óta pedig szabadfoglalkozású.

Színházi szerepei mellett látható az 1984-es István, a király című filmben, szerepelt a Linda című krimisorozatban, az Égető Eszterben és a Szomszédokban.

A magyar szinkron egyik meghatározó egyéniségeként tartják számon. Az Elfújta a széltől a Harry Potter-filmekig számos film magyar változatán dolgozott, többek között Romy Schneider, Susan Sarandon is az ő hangján szólalt meg magyarul. 

A címlapkép forrása a színésznő Facebook-oldala

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk