Nem tetszett a szombathelyi fideszes polgármesternek Jordán Tamásék előadása, nem mehetett le a karnevál megnyitóján

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 24.

Színház

Csak ne akarja a színház bemutatni mit szólna a Savariát alapító Claudius császár a modern kori Szombathelyhez.

Színházi előadással indult volna a Savaria Karnevál. A XX. historikus játékok résztvevői a Weöres Sándor Színház színészei és annak igazgatója Jordán Tamás által kitalált és előadott produkciót láthattak volna. A negyedórás darab során a Savariát alapító Claudius császár a modern kori Szombathelyre álmodta volna magát, a színház ekképp mutatta volna be, mit szólna a néhai császár 2000 év távlatából ahhoz, milyen lett a város – írja az ugytudjuk.hu.

Azonban minderre mégse került sor. A lap információi szerint a város fideszes polgármestere, Puskás Tivadar nemtetszését fejezte ki a darabbal kapcsolatban, ezért az nem mehetett le csütörtökön a Karnevál megnyitóján.

Jordánék az elmaradt előadást augusztus 25-én, vasárnap 11 órakor a Megyeháza udvarán fogják játszani. A belépés ingyenes.

Két éve Puskás Tivadar polgármester a szombathelyi Weöres Sándor színház igazgatói posztján nem akarta látni Jordánt. Majd kénytelen kelletlen megválasztották a színház vezetőjének először egy évre, majd végül 2021-ig.

„Senki sem kerülheti ki a politikát" – Jordán Tamás a szombathelyi igazgatóválasztásról

Mégis még négy évig lesz Jordán a szombathelyi színház igazgatója

Egyhangúlag támogatta és elfogadásra javasolta Jordán Tamás igazgatói pályázatát a Weöres Sándor Színház vezetői posztjára a színházszakmai bizottság. Eleinte egyáltalán nem akarták megválasztani, aztán a tiltakozások és tüntetés után egy évre mégis kinevezték Jordánt a színház élére. A 2021-ig szóló pályázatról ma született döntés.

Figyelmébe ajánljuk