Nyúlcomb mentás csicseriborsó-raguval
Hozzávalók (4 nagy adag)
4 nyúlcomb
só, bors
3 evőkanál kacsazsír
4 salottahagyma, finomra
aprítva
4 fokhagymagerezd, finomra
aprítva
4 nagy sárgarépa, felkockázva
1 zellergumó, felkockázva
3 evőkanál paradicsompüré
4 dl száraz fehérbor
1,2 leszűrt húsleves
2 babérlevél
2 ág friss kakukkfű
30 dkg előfőzött csicseriborsó
1 nagy csokor menta
A (szobahőmérsékletű) nyúlcombot alaposan leitatjuk konyhai papírtörlővel, mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt, majd a nyúlcombot mindkét oldalán kissé megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. Ugyanazon a zsiradékon üvegesre pirítjuk a finomra aprított salottát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és zellert. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. Erős lángon felöntjük a fehérborral, és hagyjuk, hogy az teljesen elpárologjon. Ekkor az edénybe öntjük a leszűrt húslevest, hozzáadjuk a babérlevelet, fél csokor mentát és a kakukkfüvet. Beletesszük a nyúlcombokat és az előfőzött csicseriborsót, végül fedő alatt kb. 1-1,5 óráig főzzük, amíg teljesen megpuhulnak. Tálalás előtt belekeverjük a mentacsokor másik felét, amelyet finomra aprítunk. (Csicseriborsó előfőzése: a száraz borsót előző este kétszeres mennyiségű vízbe beáztatjuk. Másnap kb. 1,5 órán át főzzük, és ezután dolgozunk vele a recept szerint. Alternatívaként használhatunk konzerv csicseriborsót.)
A szerző blogja: www.chiliesvanilia.blogspot.com