A műintézmény pizzéria is egyben, nyilván a hagyományos olasz-török barátság jegyében - ezt a lehetőséget azonban kihagytuk. Bárányhúslevest (650 HUF) és török lencselevest (500) kértünk török kenyérrel (100/db) - hát 1:2 lett az eredmény, a lencse jól hozta a szcéna sztenderdjét, de a bárány rágós (inkább rághatatlan) volt, a kenyér meg vagy háromnapos, kitartóan mikrózva. Inni, még szép, ajrant (joghurtital: 300) próbáltunk, mérsékelt sikerrel, nyilván nem értünk hozzá, de fene sósnak találtuk - nem volt ez minden helyen így eddig. Főételnek a tévedésből, tán a neve alapján helyi specialitásnak képzelt pulykamell Abdikler módra (1550) jutott az eszünkbe, a manó se gondolta volna, hogy az Izzó üzemi étkezdéjében és a Tanti menzája nevű retrótanyán is Abdikler módra sütnek-főznek, hisz ennél szokványosabb darabbal elég régen találkoztunk. Ám kétségkívül meg lehetett enni - szódával, mert a sós ajranra annyira szomjasak voltunk. A séf napi ajánlatából nekünk a húsos szárazbab (750) jött ki, nem is azért, mert annyira spórolni akartunk (a rendesebb kaják úgy valamivel 2000 fölött vannak), hanem azért, mert nem volt köfte, miszerint húspogácsa, aka fasírozott. Ezt a honlapon valamiért körtének nevezik, tán mert így van értelme, bár az is lehet, hogy épp ezért nem adtak - milyen pofát vágna a kedves kuncsaft a körte fedőnevű fasírt láttán? Mindegy, a bab megjárta - általános babfőzeléknek sok piros paprikával (vagy cayenne-i borssal, nem kérdeztük). Ám az mégis túlzás, hogy a legjobbnak a desszert, az ugyancsak hagyományosan török (és hagyományosan hóttédes) tejberizs (650) bizonyult.
Szóval az Abdikler egy elég rémes hely, intimitásokról faggatózó, de azért helyes felszolgálónővel. Természetesen Efes sört és Jeni rakit nem tartanak. Aligha leszünk törzsvendégek, holott Kemal Atatürk szobra itt áll, a szerkesztőség előtt. Most kibámulok az ablakon, és úgy rémlik, mintha kacsintana.