tévésmaci - A sün kínosan ügyel a rózsákra

  • .
  • 2007. június 7.

Trafik

Vegyük végig már az elején, ilyet még úgysem csináltunk - hátha így még szembeszökőbb lesz a semmi. Az ingerszegény környezet. A szobanövényi élet. Láng Vince megvan?

Vegyük végig már az elején, ilyet még úgysem csináltunk - hátha így még szembeszökőbb lesz a semmi. Az ingerszegény környezet. A szobanövényi élet. Láng Vince megvan? Hát Spillerkém? Piroska úr, a pofonláda? Hunyadi őrmester? Sacha vagy ki és a Baalbeck család? Akkor a jobb bekk? Valami vonaton kavarnak a nácik. Vagy amikor egy olasz csávó úgy marad Isztambulban, s a felesége, amikor utánamegy, dettó? Hogy a kis művésznő Csónakosnak nevezte Tutajost? Hogy egy Barry Sonnenfeld nevű rendező, miután a Sötét zsarukkal kaszált, elment a vadnyugatra? Ismerik azt a szót, hogy dalmahodó? De a sört csak szeretik? Mit szólnak ahhoz, hogy Gérard Depardieu-nek minden híres franciát el kell játszania, és most (megint) Valjeanon van a sor. Megnézném, amikor Zidane-t adja. És amikor két csaj utazik a vonaton, és az egyiknek rosszabb, mint a másiknak? Hát a hintáslegény csíkos trikója? George Clooney, ha a hatvanas években lett volna magyar, föllépteti a filmjében Zala Márkot? Tegye fel a kezét, aki szokott még nevetni Woody Allenen! Vagy aki emlékszik a hétfői adásszünetre. Kapott valaha ön ajánlott küldeményt, amit ha a kezibe vett, rögtön érezte, hogy útlevél biztos nincs benne? Biztos valaki abban, hogy Törőcsik Mari és Soós Imre a legszebb szerelmespár? S ha azt hallja, tizedes meg a többiek, nem rögtön a Múzeum körútra gondol? Én mindenesetre csütörtököt mondok. Ha ennyit sikerült megint összehozni, van mit letagadni...

Pénteken (8-án) a gyalázatos Magyar Televízió két régen is piszok ciki sorozatot indít el az egyes csatornáján. 12.20-kor kezdődik az Egy óra múlva itt vagyok, este hat után tíz perccel meg a Kisváros. Alighanem ez jelenti Magyarországon a közszolgálatiságot, mert a Duna Tv délután kettőkor meg a Guldenburgok örökségének gyöngyeit, ill. első részét szórja a határon túli dolgozók széles tömegei elé. Jó, hogy azt nem mondják hozzá, hogy "közkívánatra". Ezzel szinte egy időben (14.05) a Zone Európán Lars von Trier Európája (szerintem pont ugyanolyan, mint Varga Miklósé), és rögtön utána (16.05) meg a Törökfürdő, az is álfilm, de legalább ibuszos (Galata-híd, ilyenek).

Szombaton ugatóversenyt rendezünk a leguánommal, az m1 meg ott folytatja, ahol tegnap abbahagyta. Már reggel nyolckor elindítja a Tüskevárat (amin kívül még vagy öt vérgáz, ezerszer látott, "legendásnak" hazudott sorozat kezdődik újra, legyenek résen, mert én többször nem szólok). Nehogy azt higgyék, hogy este jobb lesz! Will Smith a vadnyugaton (Vadiúj vadnyugat; RTL KLub; 20.25) vagy Javert felügyelő a szajha pártján (esetleg a Szajna partján, de úgy sokkal unalmasabb: 22.15; m2; Nyomorultak). Előtte (20.40-kor) ugyanitt Sörgyári capriccio, ezt szeretik a népek általában, pedig annyira leszálló ága már Jirí Menzelnek, hogy én a helyében nem is mutogatnám.

Vasárnap az a Mike Leigh-darab. A Két angol lány a Zone Európán háromnegyed öt előtt öt perccel. Aztán este tíz után tíz perccel egy Woody Allen az m1-en, valami Match Point. Éjfélkor a Clooney-rendezés, Good Night, Good Luck a tv2-n. Hajnali izékor (2.10) megint csak az európai zónába egy franszia Liliom még valahonnan 1935-ből (ne gondolják, hogy ami régi, mindjárt jó is).

Hétfőn adásszünet, mert visszajönnek addigra a komcsik.

Kedden a Filmmúzeumon délután hat után öt perccel Kiutazása közérdeket sért - pedig öreganyám almás rétest ígért Bécsben, és valami lépcsőről meg udvarról meg virágzó gesztenyékről magyarázott, röhögtem, és azt mondtam neki, mama, tudja, hol van Schengen? Valami csúnyát válaszolt. Neki még biztosan tetszene a Körhinta (Duna; 20.20), de már a halakkal ül a ringlispílen.

Szerdán, ha futná rá, Magyarország biztos ezt lőné föl enmagáról az űrbe. Szerencsére nem futja. Az m1-en 20.10-kor A tizedes meg a többiek.

Csütörtökön megint adásszünet, mert nagyon bejött nekem hétfőn. Amúgy meg lesül a pofámról a bőr... Tévézzenek, tévézzenek, tévézzenek!

Figyelmébe ajánljuk