tévésmaci - Kedves sülök és tanuló ifjúság!

  • .
  • 2009. április 2.

Trafik

Végül csak Sztupa jutott el Jakéhoz, a törökőriek vezéréhez, Trochét lekapcsolták a kapitányai, hogy üdítőznek addig, meg jönnek lányok is, s ha fegyver van nála, azt tegye ki erre az asztalra. Amikor persze kirakta, volt nagy csodálkozás, az egyikük (Bútorraktár) meg is kérdezte, hogy megfoghatja-e, aztán kézről kézre adták.
Troché csak nevetett, s a kijárat felé pillogatott sűrűn, Bútorraktárnak gyanús is lett, hogy mit néz. "Tán csak nem vársz ide valakit?" De Troché csak nevetett: "Nem azt mondtad, hogy jönnek a manekenek?" Így, szándékosan "e" hanggal, végig nevetve. Bútorraktár még nem tudhatta, de nemsokára megtanulhatta, milyen az, amikor Troché csak nevet egyfolytában... Mi viszontag a tévéműsort tanultuk meg.

Pénteken (3-án) az m2-n 22.45-kor kezdődik a világ legjobb filmrendezőjének felszólalása a világ legrosszabb filmrendezőjéről, a főszerepben a szegény Bélával, én egyszerűen imádtam, leginkább azért, mert rehabilitálta és visszahelyezte Bélát a piedesztálra. A film címe (Ed Wood) az e heti találós kérdésünk. A tavaszi terasz-szezon első örömeit sorsolom ki azok között, akik a rendező (Tim Burton) nevét is megfejtik. De ki az a Béla, akinek hű megformálásáért Martin Landau Oscar-díjat kapott? Bartók-e? Egy másik iskola szerint Chaplin is nagy király volt, s mivel az m2 alighanem a béke barátja, éjjel 1.35-kor lenyomják az Aranylázat is. Ellenben nekem erre a napra esedékes egy nagyobb lélegzetű kebabrendelésem, így nem kétséges, hogy a Duna tévén nézem este kilenckor a Csodálatos város c. iráni filmet, melyben, ha van húsétel, megversenyeztetem az enyémmel. A film+-n 22.45-kor a Kölykök egy Larry Clark nevű terhelt híres, ám álságos készítménye.

Szombaton 20.15-kor A szemfényvesztők egy nekem ismeretlennek tűnő Miss Marple-megjelenés. 22.10-kor Guernica - Egy polgárháború portréja sp. doksi, mind a kettőt az m1 adja. Heti legjobb címünk kétségkívül A kardfogú bosszúja a tv2-n 23.25-kor a harmadik Carradine fiúval, miszerint Roberttel. A Duna 21.50-kor A Richard Nixon-merénylet Sean Penn-nel. Az HBO este nyolckor 300-szor elmondja, szépen hangsúlyozva, hogy itt fekszünk vándor - legalábbis, ha én lennék az ORTT, ez lenne a penitencia. A Filmmúzeumon 14.40-kor A nagy hadgyakorlat - vehettek olcsón egy Gérard Philipe-csomagot.

Vasárnap a tv2-n 23.40-kor emlegetett szamár: Chaplin, Richard Attenborough filmje Robert Dawney Jr.-ral. Az MGM 17.00-kor Csillagporos emlékekben Woody Allent indítja a bohócpárbajban. A nevető (hülye szó ez rá) harmadik a mai majomparádén: Borat (HBO-n 22.55-kor). Ugyanitt 0.20-kor Elhagyott szoba, Antal Nimród tulképp bírható sablonhorrorja. A Spektrumon a Döntő csatákból a Csata az Ardennekben 21.30-kor.

Hétfőn visszaállítjuk a komcsit, hisz' alig múlt ápr. 4.

Kedden még kitartanak a vörös elvtársak.

Szerdán Genya az m1-en 0.10-kor: még egy Larry Clark, ha ezt nem adták ingyen, akkor nem kellett volna megvenni (tudom, drága volt, mint Menzel). Cigánynap van a Duna tévén: 20.30-kor az Ando Drom - Hol jár az Isten c. számát jó lesz megnézni a 20.35-kor kezdődő Cigányok előtt. Sára Sándor (és Gaál István; ő volt az operatőr) 1962-es rövidfilmje "mindössze" 17 perc, utána kilenckor a Kanyarog az út - Egy cigánykaraván meséi egy 2006-os amerikai dokumentumfilm. A Filmmúzeumon a Sherlock és én-ben dr. Watson az ész (Ben Kingsley; Sh.: Michael Caine), tán mert Holmes már szétszívta a buráját. Az HBO 17.45-kor adja a Mindenütt jó c. Wayne Wang-művet, melyben Susan Sarandon, Nathalie Portman, Bonnie Bedelia (róla máskor) és Shawn Hatosy, aki csak magyar lehet (esetleg turista).

Csütörtök MGM-en 22.15-kor Egy, kettő, három, az a kólás Billy Wildertől a berlini amerikai szektorban. A branderburgi kapunál a keletnémet határőrök visszaváltják benne a kólásüveget, az eredeti helyszín illúzióját keltő felvételek, amik készülhettek akár az eredeti helyszíneken is, "ha otthon kiderül, akkor kiirtják a családomat, benne vagyok", s megveszik ruszkik a bögyös-faros titkárnőt!

Hát maguk is tévézés helyett inkább... nos, váltsák vissza a kólásüvegeket!

Figyelmébe ajánljuk