Túl balos Elon Musk mesterséges intelligenciája, át fogják alakítani

  • narancs.hu
  • 2023. december 9.

Tudomány

A halálos veszélyt jelentő woke elleni harc újabb állomásához érkezett a tech-oligarcha.

Elon Musk újra talált egy megoldandó problémát, miután David Rozado kutató azt írta az X-re, hogy a Grok névre hallgató chatbotja a politikai hovatartozást mérő Political Compass teszt alapján hasonló nézeteket vall, mint a ChatGPT. Azt most hagyjuk persze, hogy milyen nézeteket képviselhet egyáltalán egy robot, a lényeg úgyis az, hogy a Musk cége által fejlesztett meserséges intelligencia gazdaságilag baloldalra, társadalmilag pedig a libertáriusokra hasnolító választ adott.

„Azonnali lépéseket teszünk, hogy a Grokot közelebb hozzuk a politikailag semleges irányba” – reagált Musk. Az Insider azt írja, a chatbot fejlesztői már fel is vették a kapcsolatot Rozadóval, hogy tisztázzák a módszertani kérdéseket.

Musk már többször is aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a ChatGPT túlságosan woke, ami szerinte akár halálos veszélyt is jelenthet, hiszen az egyre keményebb dolgokat művelő üzletember hosszú évek óta hangoztatja, micsoda veszély ez a woke dolog.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk