A Fidelitas rövid videóval kampányol Janiczak Dávid lemondatásáért

  • narancs.hu
  • 2018. március 27.

Választás 2018

Elfogadhatatlannak tartják, ahogy az ózdi polgármester a nőkről beszélt.

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid, a Jobbik alelnökének lemondatásáért – közölte Párkányi Eszter, a szervezet szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, adta hírül az MTI.

Mégpedig azért, mondta el a szóvivő, mert a napokban kiderült, hogy a jobbikos politikus botrányos stílusban beszélt nőkről, egyik beosztottját pedig erőszakos közösüléssel fenyegette meg. „Ez minden mérce szerint elfogadhatatlan” – jelentette ki a szóvivő, aki bírálta, hogy Vona Gábor pártelnök többszöri felszólításra sem mondatta le az alelnököt.

A Fidesz ifjúsági szervezete ezért a nyomásgyakorlás érdekében intenzív online kampányba kezd, aminek első állomása – egy félperces videó – már elérhető a Fidelitas Facebook-oldalán. „Ezt további akciók fogják követni egészen addig, amíg Vona Gábor el nem távolítja a közéletből és a Jobbikból Janiczak Dávidot” – zárta sorait Párkányi Eszter.

Fidelitas

A Jobbik alelnöke nemi erőszakkal fenyegette meg egy női beosztottját, Vona Gábor szerint bárkivel előfordulhat, hogy ilyet tesz. Ez botrányos! Emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk április 8-án!

Lehet, hogy erről nem egyeztettek a miniszterelnök úrral?

Orbán Viktor szerint több tiszteletet adunk a nőknek, „mint ami kijár"

Még egyszer tehát: „sőt, többet is, mint ami kijár”. A kormányfő szerint a terrorveszély fokozódása és a közbiztonság romlása összefügg a migrációval. Hát, nyilván. Orbán Viktor a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bevándorlás veszélybe sodorja az európai kultúra egyik sarokkövét, a női egyenjogúságot. „Az egész európai kultúra a nők egyenjogúságára épül, ez a sarokköve” – mondta Orbán Viktor.

 

Figyelmébe ajánljuk