Nem bírnak leállni a fideszesek a politikai pedofíliával: ma Rétvári Bence szónokolt volna óvodásoknak

  • narancs.hu
  • 2018. március 27.

Választás 2018

A dühös szülők azonban közbeléptek.

Kedden reggel Rétvári Bence Kismaros egyik óvodájában mondott volna beszédet, miközben át is adta volna az óvoda sportpályáját. Természetesen óvodás egyenpólóban futkározó gyerekek körében. Az eseményt ráadásul sajtónyilvánossá is tették, amiről csupán az óvodások szüleit felejtették el értesíteni.

Az egyik felháborodott apuka az Indexet kereste meg dühében, és elmondta a lapnak, hogy eredetileg színházi előadás lett volna az oviban, aztán azt mondták a szülőknek, változott a terv, közös tornázás lesz, ezért kell az egyenpóló is. Az apa a múlt héten a helyi önkormányzati irodában szembesült az esemény meghívójával, amiben már a sportpálya átadásáról is szót ejtettek, és arról, hogy nemcsak a polgármester, de Rétvári Bence is felszólal majd.

Engedélyt ehhez persze a szülőktől senki sem kért. „Az én gyerekem négyéves. Nem érti, miről van szó, nem tudja eldönteni, hogy hülyét csináljon-e magából vagy sem” – mondta az apa a lapnak.

Ráadásul az óvoda nem akarta elárulni a szülőknek, mikor kezdődik az átadás, ahogy arra sem kaptak választ, hogy a tavaly augusztusban elkészült, már használatban lévő sportpályát miért éppen most kell átadni. Az apa még a polgármestert is megkereste, aki annyival intézte el az ügyet: ne feszegessék ezt a témát, a falu így is nagyon sok mindent köszönhet a Fidesznek.

Az eseményt végül indoklás nélkül lemondták.

Hogy miért probléma, ha a politikusok gyerekeket használnak fel a kampány során, arról itt olvashatnak bővebben.

Egy gyerek ne legyen se díszlet, se eszköz!

Gyermekjogi kisokost állított össze a Hintalovon Alapítvány politikai kampányok szervezőinek és politikusoknak. „Ha egy politikus fontosnak tartja a gyerekek jólétét, és szeretné demonstrálni gyerekbarát programját, akkor kezdje azzal, hogy tiszteli a gyerekeket. Ne használja őket politikai fegyverként, és vegye komolyan őket. A közügyek a gyerekeké is.

 

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.