Pár óra alatt a Fidesz és az ellenzék is gyűjtött elég aláírást

  • narancs.hu
  • 2022. február 12.

Választás 2022

Ettől függetlenül mindenki gyűjt tovább.

„Elsőként gyűjtöttük össze mind a 106 választókerületben az aláírásokat!” – adta hírül a Fidesz szombaton kora délután a Facebookon.

A nagyobbik kormánypárt emlékezteti híveit, hogy a kampány még csak most kezdődik, aktivistái és jelöltjei „a következő hetekben is kint lesznek az utcákon, tovább gyűjtik az aláírásokat. Mindenkit arra kérünk, hogy támogassák jelöltjeinket az aláírásukkal!”

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt is a közösségi oldalon, videóüzenetben jelentette be, hogy körülbelül hat óra alatt mind a 106 egyéni választókerületben összegyűlt a megfelelő számú aláírás az ellenzéki képviselőjelöltek indulásához.

A törvény 500 érvényes aláírást határoz meg feltételül, de az ellenzék is folytatja a gyűjtést. Márki-Zay arra biztatja leendő szavazóikat, hogy ha nem írtak még alá a kerületükben induló ellenzéki jelöltnek, tegyék meg. 

Az aláírásgyűjtés a jelek szerint még tartogat izgalmakat.

 

Leadkép: Lázár János aláírást gyűjt Kiszomboron. Fotó: Lázár János Facebook-oldala

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk