Párját ritkító kampánya után folytatódhat Pócs János hadakozása az ellenzékkel a Jászságban

Legalább 500 fős vendégsereggel ünnepelte újabb, immár negyedik választási győzelmét Pócs János. A polgári estnek nevezett rendezvényen volt minden: étel, ital, Kis Grófo. A rendezvényre - láthatóan - nem sajnálták a pénzt, ahogy a kampányba is beletolták azt, amit csak lehetett. A választás lecsengésével kiújulhat a küzdelem több jászsági település vezetéséért is a fideszes képviselő és az ellenzék között.

Talán még a fideszesek között is páratlannak számító kampányt vitt Pócs János. A Jászság parlamenti képviselője tényleg apait-anyait beleadott; amit be lehetett fektetni, azt bizony bele is fektette a győzelem érdekében.

Túlzásnak tűnhet, de aki szembe jött vele, az kapott is tőle valami ajándékot. Nőnapon, amikor az ajánlóívekre az aláírást gyűjtötte, virágot osztott a hölgyeknek, de több település nőnapi rendezvényén is ajándékozott cserepes virágokat. Polgárőröket, tűzoltókat, tankerületi dolgozókat köszöntött és vendégelt meg dokumentáltan. Sok esetben saját címkézésű borral, pálinkával járta a gasztronómiai fesztiválokat, többek között a Jász Kolbásztöltő Fesztivált. Decemberben mikuláscsomagot osztogatott.

 
Forrás: Pócs János Facebook

Nem lehet kifelejteni a sorból azt a közel 100 oldalas kiadványt sem, ami munkásságát mutatta be, sok-sok ajánlóval, és amit ingyen terítettek. Hozzáértők szerint a Számadás nevű kiadvány alsó hangon is legalább 3 millió forintba került, de lehet, megvolt az 5 is. Ahogyan a Facebookon írták, ezt minden jászsági postaládába bedobták.

Információink szerint a sikeres kampányt követően kampánystábjának ötven tagját kiutaztatta az ausztriai Niederöblarnba, ahol egy jászberényi vállalkozóhoz köthető panzióban kellemes napokat tölthettek el közvetlen munkatársai.

Tény, hogy Pócs Jánosnak van mit a tejbe aprítani. Képviselői javadalmazása mellett jól prosperáló dinnyészete van. Családi köréhez tartozik egy takarmánybolt, legalább egy dohánybolt és egy jól üzemelő kávézó is. Újabb bojt a kalapján egy vendégház is, de ez még állítólag túl friss ahhoz, hogy sikeresnek lehessen mondani. Nyilvánvalóan azonban sokan támogatták is őt. Elképzelhető, hogy a polgári estnek helyet adó JP Arénát is kedvező áron vagy talán ingyen kapta meg, hiszen Pócs jó kapcsolatot ápol az aréna tulajdonosának, a Jász Plasztiknak a vezetőjével, Kasza Lajossal, ahogy az lapunk már évekkel ezelőtt megírta.

Megkérdeztük a Jász Plasztikot, hogy térítésmentesen vagy térítés ellenében adták ki az arénát a képviselőnek. Ha utóbbiról van szó, akkor mennyiért? Azt is megkérdeztük, ha ellentételezésre nem tartottak igényt, akkor ez ajándékozásnak minősül-e.

Kerestük Pócs jánost is. Azt szerettük volna megtudni tőle, mennyibe került a polgári est, illetve az egész kampánya, ennek költségeit miből és ki fizette, esetleg ki támogatta.

 
Forrás: Pócs János Facebook

 
Forrás: Pócs János Facebook

 
Forrás: Pócs János Facebook

Sem a Jász Plasztiktól, sem Pócs Jánostól nem érkezett válasz.

A képviselő személye és aktivitása azért is érdemel figyelmet, mert a helyi Fidesszel együtt szeretné visszafoglalni az ellenzéki vezetésű Jászberényt. A Narancs.hu számos cikkben foglalkozott azzal, hogy a Jászság fővárosában régóta szó van a testület feloszlatásáról, de úgy tudjuk, egyelőre nincs még meg, hogy ki lenne az ideális fideszes polgármesterjelölt. Hasonlóan a begyében van Pócsnak Jánoshida is, ahol független a polgármester és nagy ellenlábasa a képviselőnek. Itt még nem tudta megbuktatni a település vezetőjét.

Jászberényben és Jánoshidán tehát még nincs szó időközi választásról, nem úgy Jászboldogházán és Jászárokszálláson. Előbbiben július 17-én, utóbbiban július 3-án lesz választás. Jászboldogházán sikert remélhet Pócs, ám Jászárokszálláson - ahol a polgármester szintén nem híve és barátja Pócsnak, a város állítólag nem is nagyon fideszes - már nem. Így ezt a területet nehéz lesz megszereznie a képviselőnek, akit, amikor a polgári esten a színpadra lépett, sztárokat megszégyenítő viharos taps és hatalmas ováció fogadott.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk