A kormánypropaganda már ki is hirdette az ítéletet: a holnap tüntető diákok meg akarják buktatni Orbánt

  • - gm -
  • 2018. január 18.

Villámnarancs

Nagyon készülnek a demonstrációra a kormányzati harsonánál.

Nem késlekedett sokáig a kormányzati média, és már a múlt hét elején beleállt a holnapi diáktüntetés ügyébe: akkor még csak azt sérelmezték, hogy milyen dolog már az, hogy valaki nem megy iskolába, meg tüntetni jár, amikor éppen órán lenne a helye. Most viszont eggyel magasabb fokozatra kapcsoltak: a Magyar Idők ugyanis olyan leleplező anyagot jelentetett meg a péntek délutáni demonstrációval kapcsolatban, hogy az iskolák omladozó fala adja a másikat.

Képünk egy korábbi tüntetésen készült

Képünk egy korábbi tüntetésen készült

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az irományban nem is az a legelkeserítőbb, hogy mindent és mindenkit összemos, még csak nem is az, hogy „CEU-n kiképzett aktivistákról” írnak benne. Sokkal ijesztőbb, hogy miközben a tüntetést szervező diákok lassan naponta elmondják, hogy nem kormányt akarnak buktatni, nem pártpolitikai rendezvényt szerveznek, csak egyszerűen jobb oktatást szeretnének, a cikk mégis úgy állítja be őket, mint akik holnap nekiiramodnak, és megpróbálnak kormányt dönteni, ha esik, ha fúj. Ami nyilvánvaló ostobaság, de pontosan erre van szüksége a kormányzatnak: elhitetni, hogy ezek a magukért és egy normális oktatási rendszerért kiálló fiatalok nem is a mindenki által tapasztalható problémák miatt mennek utcára, hanem azért, mert külföldről pénzelik őket.

Izgatottan várjuk tehát, hogy mi lesz a holnapi tüntetés után, mert emelni kell a tétet, az biztos. Vajon kiderül, hogy Soros György repülővel utaztatta a tüntetőket? Vagy leleplezik, hogy az egész mögött a baloldal áll? Netán Szrgya Popovics képezte ki a diákokat? Ja, várjunk csak, ezek már mind megvoltak!

Figyelmébe ajánljuk