A Magyar Idők megpróbálta leleplezni a Momentumot, de nagyon nem sikerült

  • narancs.hu
  • 2017. március 6.

Villámnarancs

Pártököl, vasököl, csak néha mellébasz.

Néhány hete Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője fenyegetőzött, hogy lesz itt nemulass, ha majd ők kiderítik, ki és mennyivel támogatta a Momentum Mozgalom (MoMo) „olimpiaellenes szerencsétlenkedését”. Nem is kellett sokat várni, ma reggel a párt ökle terjedelmes cikket közölt a Momentumról.

Kiderül belőle például, hogy a lap szerint világosan látszik, „a Momentum tagjait felkészítették, kommunikációs tréningeken vettek részt”, aztán azt is megtudjuk, hogy

Fekete-Győr András borostás fiatalember,

de a nagy leleplezés során szóba kerül az is, hogy a hétvégén párttá alakult mozgalmat biztosan külföldről pénzelik, ám sajnálatos módon a Magyar Idők szerint egyelőre kérdéses, hogy kicsoda a „lehetséges háttérember”. Ennek megválaszolása biztosan a következő számra maradt. Majd oda fut ki az egész anyag, hogy felsorolja, a MoMo egyes tagjai közül kinek kicsoda az apja; tényleg, már csak azt kellett volna leírni, hogy a momentumosok „meze alatt bizony másfajta szív dobog”, mert hát az alma nem esik messze a fájától,

apák és fiúk, hasonlók.

Vagy egyszerűen bemásolhatták volna a Magyar Fórum egykori számából Grezsa Ferenc legendás írását, csupán az egykori SZDSZ-alapítók neveit kellett volna kicserélni. És akkor még egyértelműbb lenne, hogy lám, eltelt 27 év, de egyesek nagyon úgy maradtak agyilag.

Az oknyomozás minden bizonnyal legcsodásabb felfedezése azonban az, amivel a cikk zárul: „És akkor ejtsünk szót Tabajdi Péterről, Tabajdi Csaba szocialista politikus fiáról is, aki szintén a mozgalomban tüsténkedik, bár korábban az MSZP informatikai rendszerén munkálkodott.”

Figyelmébe ajánljuk