A Médiatanács nem indít eljárást a Bayer show-ban elhangzottak miatt

  • narancs.hu
  • 2020. július 9.

Villámnarancs

Ez volt az az adás, amiben Kövér László a nőket gyalázta.

Mint arról mi is beszámoltunk,  a Hír TV-n futó Bayer show április 26-ai adásában Bayer Zsolt és Kövér László mélyenszántó beszélgetése során szóba került, hogy „az elnöki pulpituson ülve hogyan lehet ép lélekkel végigszenvedni egy Szabó Tímea-felszólalást”. Bayer felvetésére pedig Kövér kijelentette, hogy szánalommal tekint „ezekre a képviselőkre”, különösen azokra, akiknek „a személyi száma 2-essel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, mint amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb”.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa most az MTI-vel azt közölte: újabb bejelentés alapján, ismételten vizsgálta a grémium a Bayer show április 26-ai adását. A bejelentő ezúttal az emberi méltóság megsértését kérte kivizsgálni. A tanács megállapította, hogy ebben az esetben sem mutatnak túl a magánérdek-sérelmen a műsorvezető ellenzéki politikusokat bíráló szavai, így a testület nem indít eljárást.

Azt is írták: kérelem alapján vizsgálta a médiatanács, hogy az M1 Híradó egy május 20-ai adásában szerepelt-e "politikai hírhez fűzött hírolvasói vélemény, értékelő magyarázat", amikor az M1 a német ARD csatorna magyar egészségügyre vonatkozó, két magyar ellenzéki politikust megszólaltató szegmensét mutatta be. A grémium megállapította, hogy a hírolvasó által elmondottak nem tekinthetők véleménynek, azok tényszerű, a hírhez kapcsolódó tájékoztatást tartalmaztak, ezért a kérelmet elutasította.

Valamint 900 ezer forintos bírságot szabtak ki a TV2 szolgáltatójára. Azt írták: a TV2 Tények Plusz című műsorának egy februári adásában "a Bors magazin nyereményjátékát úgy mutatta be, hogy az meghaladta az általános tájékoztatás kereteit, közvetlen népszerűsítő jellege volt, amely ösztönözhette a nézőket a napilap megvásárlására, ezt pedig a törvény - reklámblokkon kívüli műsorrészben - nem teszi lehetővé".

Neked ajánljuk

Mariupol elesett

  • narancs.hu

Az oroszok közlése szerint az Azovsztal acélmű védői megadták magukat. Közben Harkivban egy  kultúrházat ért bombatalálat.