Csodálatos összeesküvés-elmélet Nógrádi Györgytől: az amerikai kormány meg akarta puccsolni Orbánt

  • narancs.hu
  • 2017. április 21.

Villámnarancs

A „biztonságpolitikai szakértő” bizonyítékok nélkül tárta ezt az információt a nagyérdemű elé.

Egy dombóvári előadása elején beszélt olyanokról a kormány kedvenc, a köztévében szinte naponta nyilatkozó „biztonságpolitikai szakértője”, hogy anno Hillary Clinton 30 pontból álló javaslatcsomagot küldött az Orbán-kormánynak is, amit teljesíteni kellett volna, különben „föllép és megpróbálja megbuktatni a magyar kormányt”.

Ám ez még csak az összeesküvés-elmélet első része, Nógrádi arról is beszélt Dombóváron, hogy az amerikai nagykövetség megkérte a Fidesz „egyik legmagasabb” vezetőjét: legyen a miniszterelnök. A meg nem nevezett ember azonban rögtön elment Orbán Viktorhoz, hogy elmondja neki az egészet.

Nógrádi szerint „erről soha nem beszélünk”, bár az sajnos nem derül ki az előadásból, hogy ő honnan szedi a fenti információt. Mert bár ez a kis sztori pontosan illeszkedik a kormány narratívájába, miszerint itt „nemzetközi befolyásolási kísérletektől” kell tartani, a korábban idegenvezetőként dolgozó Nógrádi voltaképpen arról beszél, hogy egy szövetséges állam akarta eltávolítani a posztjáról Orbánt. Teszi mindezt mindenféle bizonyíték nélkül. Bár ezt mondjuk megszoktuk már a kormányzati és hozzá közeli szereplőktől.

Az alábbi videón 3:50-től tekinthető meg az ominózus jelenet:

Nógrádi György előadása Dombóváron 2017.04.12.

Globális erőviszonyok a XXI. században - címmel tartott előadást Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő Dombóváron a Tinódi Házban 2017. április 12-én.

Neked ajánljuk

Megszűnt a benzinárstop

  • narancs.hu

Egy késő esti rendkívüli kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt, hogy már kedd este 11-től megszűnik az üzemanyagárstop.