Csodálatos összeesküvés-elmélet Nógrádi Györgytől: az amerikai kormány meg akarta puccsolni Orbánt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 21., 21:36
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A „biztonságpolitikai szakértő” bizonyítékok nélkül tárta ezt az információt a nagyérdemű elé.

Egy dombóvári előadása elején beszélt olyanokról a kormány kedvenc, a köztévében szinte naponta nyilatkozó „biztonságpolitikai szakértője”, hogy anno Hillary Clinton 30 pontból álló javaslatcsomagot küldött az Orbán-kormánynak is, amit teljesíteni kellett volna, különben „föllép és megpróbálja megbuktatni a magyar kormányt”.

Ám ez még csak az összeesküvés-elmélet első része, Nógrádi arról is beszélt Dombóváron, hogy az amerikai nagykövetség megkérte a Fidesz „egyik legmagasabb” vezetőjét: legyen a miniszterelnök. A meg nem nevezett ember azonban rögtön elment Orbán Viktorhoz, hogy elmondja neki az egészet.

Nógrádi szerint „erről soha nem beszélünk”, bár az sajnos nem derül ki az előadásból, hogy ő honnan szedi a fenti információt. Mert bár ez a kis sztori pontosan illeszkedik a kormány narratívájába, miszerint itt „nemzetközi befolyásolási kísérletektől” kell tartani, a korábban idegenvezetőként dolgozó Nógrádi voltaképpen arról beszél, hogy egy szövetséges állam akarta eltávolítani a posztjáról Orbánt. Teszi mindezt mindenféle bizonyíték nélkül. Bár ezt mondjuk megszoktuk már a kormányzati és hozzá közeli szereplőktől.

Az alábbi videón 3:50-től tekinthető meg az ominózus jelenet:

Nógrádi György előadása Dombóváron 2017.04.12.

Globális erőviszonyok a XXI. században - címmel tartott előadást Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő Dombóváron a Tinódi Házban 2017. április 12-én.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 21., 21:36
kommentek
4
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Pasinszki
  2017. április 22., szombat 18:06
  Bástya elvtársat természetesen meg akarják gyilkolni.
 2. 3
  Világos
  2017. április 22., szombat 10:18
  Nográdi Györgyöt megkérdezték, hogy amelyik bécsi egyetem előadójának irta
  be ön életrajzába nem létezik.
  Az válaszolta: Majd lesz.
  Na kérem igazat mondott, majd valaki lesz Orbán helyett. Aki az előadásait
  hallgatja annak sok szerencsét.
 3. 2
  tiszapolgári
  2017. április 22., szombat 09:35
  Egy kicsit furcsa, hogy a dombóvári előadás szűk körű hallgatósága hamarabb szerezhetett tudomást a szuverén államunk belügyeibe való durva beavatkozási kísérletről, mint a közszolgálati egyperces híradók nézői.
  De Nógrádit is furcsállom, hogy nem árulja el, ki lehet a Fidesz „egyik legmagasabb vezetője”, akit Washington megkörnyékezett: Lázár János (186 cm), Deutsch Tamás (187 cm), esetleg a még magasabb Szijjártó Péter (188 cm) vagy Gyürk András (189 cm) volt az, aki az egészet elmondta a Fidesz nem éppen a legmagasabb vezetőjének?
 4. 1
  szegedi789
  2017. április 22., szombat 00:39
  Ezennel megragadnám az alkalmat, hogy gratuláljak a kossuth kiadónak, hogy rövid időn belül már a második kötetével örvendeztetik meg a betűéhes közönséget az említett , ööö, t.képpen kicsoda-micsoda?, milyen rangban vagy megbízással nyilatkozgató ?polgártársunknak. BBC History Magazin és Ormos Mária kötetei mellett nyilván elfér... Nyilván... hajaj...

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk