Felcsút, a magyar kultúra dísze – Megtudtuk, mi a különbség a szurkolóhad és az akadémia között

  • narancs.hu
  • 2015. február 28.

Villámnarancs

Nem csak évértékelőt tartott, adott egy nagyinterjút is a fáradhatatlan vezető. Így beszél Orbán a felcsúti focistái honlapján.

A Legnagyobb Magyar Futballistával készült szöveget itt olvashatják el, mi most Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének azt a szövegét emelnénk ki, amit az üres lelátókkal kapcsolatban mond: „Nem tekinthetjük a munkánk fokmérőjének, hogy hány nézőnk van. Mi mindenkinek örülünk, aki eljön, aki kíváncsi a mérkőzéseinkre, de nekünk nem szurkolóhadunk van, hanem akadémiánk.”

Az mindjárt más. És így már érthető az is, hogy ingyenbuszokkal szállítják a népet a mai meccsre. Hiszen a Felcsút szurkolói akadémikusok, nem holmi csürhe. E kis kedvezmény a minimum, ami kijár nekik. De ne felejtsük el azt sem, hogy miniszterelnökünk a professzionális, hivatásszerűen, pénzért (s milyen pénzért?) űzött labdarúgásról beszél, amikor azt mondja: „Nem tekinthetjük a munkánk fokmérőjének, hogy hány nézőnk van.”

Nos, ez pont olyan, mintha azt mondaná a kormányzásáról: „Nem tekinthetjük a munkánk fokmérőjének, hogy milyen állapotban van az ország. Mert nekünk nem eredményeink vannak, nekünk kétharmadunk van.”

Az is csak volt. De lesz még üres stadionunk is, amit felver a gaz és elfed az enyészet.

Figyelmébe ajánljuk