Karácsonyék levele Hunvaldnak: Kedves Gyuri!

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 29.

Villámnarancs

Arra kérik, ne induljon polgármesterjelöltként Erzsébetvárosban. Cserébe adnának is valamit.

Mint megírtuk, Hunvald György a közelmúltban bejelentette, hogy kilép ugyan az MSZP-ből, de a politizálásról nem mond le. A volt erzsébetvárosi polgármester ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy nem sokkal ezután azzal állt elő, független polgármesterjelöltként elindul volt kerületében.

Hunvald 2002-től 2010-ig volt Erzsébetváros polgármestere. Mint írtuk: gyanús ingatlanügyek és zuglói tanácsadói megbízásai miatt bíróság elé került, de felmentették, kisebb ügyekben viszont jogerősen bűnösnek találták.

false

Új fejlemény az erzsébetvárosi indulás ügyében, hogy levelet írt Hunvaldnak a Budapest 23 kerületében együttműködő ellenzéki tömb - írja a 24.hu. A „Kedves Gyuri!” kezdetű levélben az aláírók (a DK-s Niedermüller Péter, az ellenzék erzsébetvárosi polgármesterjelöltje; a DK-s Gy. Németh Erzsébet; Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és az MSZP-s Molnár Zsolt) arra kérik Hunvaldot,  ne induljon  polgármesterjelöltként.

A 24.hu birtokába került levélben egyebek mellett ez áll:

"Úgy ismerünk, hogy Téged is ez a felelősség motivál. Arra számítunk, hogy neked és az általad vezetett csoportnak sem az a célja, hogy a Vattamány Zsolt nevével fémjelzett fideszes kerületvezetés tovább regnálhasson mindenféle eredmény nélkül, pusztán azért, mert a többiek egymással vitatkoznak az emberek szolgálata helyett."

Karácsonyék ezt kínálják azért, ha Hunvald nem indul polgármesterjelöltként:

„Javaslatunk tehát a következő: indulj egyéni önkormányzati képviselőként Erzsébetváros egyik választókerületében úgy, hogy az ellenzék egyetlen jelöltje sem indul el veled szemben az adott körzetben, támogassuk mindannyian közösen Niedermüller Péter polgármesterjelöltségét, a hozzád kötődő további 9 egyéni jelölt pedig ne induljon el a 2019. évi önkormányzati választáson a VII. kerületben.”

Hunvald György pályaképe - Polgármesterkedések

Három hete előzetes letartóztatásban van Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere. A kerületben közszeretetnek örvend, működéséhez azonban kétséges ingatlanügyek sorozata társult. Hogyan működött a kerület? Honnan jött Hunvald György? Somlyódy Nóra Három hete előzetes letartóztatásban van Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere. A kerületben közszeretetnek örvend, működéséhez azonban kétséges ingatlanügyek sorozata társult. Hogyan működött a kerület?

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?