Kőkemény kérdés, kőkemény válasz – A kormánysajtó Kocsis Mátéval ütközik

  • narancs.hu
  • 2015. augusztus 19.

Villámnarancs

Józsefváros „megmentője” hosszú interjút adott a Napi Gazdaságnak, hogy lássuk, nemcsak Facebook-bejegyzésekből meg polgármesteri közleményekből áll a világ.
Kocsis Máté, a helység kalapácsa

Kocsis Máté, a helység kalapácsa

Fotó: MTI

Vagy mégis? Mert hiába van itt mindenféle politikai pornó Ungár Klárától kezdve a bűnöző menekülteken és a II. János Pál pápa téri állapotokon át Tarlós és Lázár huncutkodásáig, a beszélgetés szinte semmiben nem különbözik Kocsis egyéb közleményeitől. Ám egy ponton a Napi Gazdaság talpasában mégiscsak felülkerekedik a kíváncsiság, és feltesz egy valódi kérdést: „A 3-as metró felújítása miatt már-már korrupciót kiált az ellenzék. Miért nem új járműveket vesznek, és miért pont az oroszok újítanak?”, mire Kocsis ezt mondja: „Az mindig szórakoztató, amikor a baloldaliak korrupcióról beszélnek. Babérkoszorús bajnokok benne. A közbeszerzési eljárást törvényesen lefolytatták, az oroszok nyertek. Ha mások nyertek volna, az ellenzék amiatt háborogna. Az állandó támadásuk nem változtatja a tényeket: ők nem tettek semmit a 3-as metróval, ellenben kifosztották a BKV-t.”

Ebben persze nincs semmi különös, megszokhattuk az efféle fröcsögést, ám az még mindig meglepetést okoz, hogy az interjú szerzőjének ahhoz sincs bátorsága, hogy jelezze, „művész úr, nem a kérdésre tetszett válaszolni”.

Tényleg normális reakció, hogy ehelyett azt kérdi: „Lesz-e dugódíj, ha igen, mikor, mennyi?”

Figyelmébe ajánljuk