Kövér szóhoz sem jutott az Áder Jánossal bábozó Szabó Tímea láttán, de büntetést fontolgat

  • narancs.hu
  • 2017.05.09 11:00

Villámnarancs

A bajusszal nem lehet viccelni.

Áder János köztársasági elnök tegnapi beiktatási beszéde alatt Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a székére felállva játszott egy Ádert ábrázoló marionettbábuval. Szabó akciója azt volt hivatott demonstrálni, hogy Áder János „nem a köztársaság elnöke, hanem egy gyenge fideszes katona, akit Orbán Viktor marionettbábuként rángat.”

A hvg.hu megkérdezte minderről Kövér László házelnököt, aki azt mondta „hirtelen nem is tudja, hogyan minősítse Szabó Tímea viselkedését, de azt gondolja, azzal reagált a legjobban, ha nem zavarja meg a rendreutasítással is az esemény emelkedettségét.”

Ettől függetlenül Kövér szerint Szabó Tímea megsértette az országgyűlés tekintélyét, aminek még lesz következménye. Vélhetően nem is elhanyagolható, hiszen Kövér korábban azt is súlyosbító tényezőként értékelte, hogy az MSZP képviselői a keresztnevén szólították a köztársasági elnököt.

Neked ajánljuk

Hogyan szorítható vissza az ittas vezetés?

  • Tóth András

Bár a statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak, még mindig nagyon sokan ülnek ittasan autóba és vezetnek. Országosan legtöbben Bács-Kiskun, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ülnek volán mögé alkoholfogyaszrtás után, és okoznak így balesetet.