Orbán kerítéspolitikájának újabb nagy diadala: határátkelő épül Hegyeshalomnál

  • narancs.hu
  • 2016.10.30 09:10

Villámnarancs

Tíz év sem kellett Schengen után: az ország kapui nyugat felé is záródnak.

Erre mondják, hogy eldobjuk az agyunkat. A következőket írja a Kisalföld: „Tavaly ősz óta szinte folyamatos az ellenőrzés a nickelsdorfi (Miklóshalma) kis és nagy átkelőnél egyaránt. Emiatt gyakorta alakultak ki torlódások, nemritkán több kilométeren araszoltak a járművek, amíg átértek Ausztriába.” (…) „Ezzel együtt viszont építkezésbe, átalakításba is kezdtek az átkelőn. A kamionparkolóban konténerkomplexumot hoztak létre, ahol a későbbiekben regisztrációs pont működik majd, valamint megkezdődött a határkerítés alapozása is. Közel két hete pedig az A4-es autópálya forgalmát is egy-egy sávra szűkítették a ki- és belépő oldalon egyaránt az ottani átalakítások miatt.” (…) „A kimenő – Ausztria felé tartó – személygépjármű-forgalmat átterelték a szemközti pályaoldalra, vagyis lezárták a kifelé haladó két forgalmi sávot.” (…) „Az A4-es autópályán a belépő oldalon, közvetlenül a határvonalon építették fel az ötven méter hosszú sátrat. Az acél tartóoszlopokra fehér ponyvát húztak. Ez védi majd az időjárás viszontagságaitól az ellenőrzést végző osztrák rendőröket.”

Oszt jónapot! Most kell szerénynek lenni.

Csak az kérdés, miért kellett ehhez rendszert váltani?

Orbán kommunista első titkárként is nyugodtan körbelakatolhatná az országot, s ugyanúgy Moszkvától kapná érte a cvikipuszit, mint most.

Neked ajánljuk

Lehet, hogy végleg leáldozott a Golden Globe-nak

  • Gábor Áron

Korrupció, bennfentesség, rasszizmus és szexizmus – a Golden Globe-ot odaítélő szervezetet érő vádak miatt úgy néz ki, jövőre elmarad a díjátadó tévés közvetítése, ezzel pedig maga a díj is eltűnhet a süllyesztőben.