film

A rólad alkotott kép

Visszhang

Micsoda kor ez a miénk!

Ma már mindenkiből lehet kapós és irigyelt típust csinálni. Ebbe a mindenkibe pedig beletartozik a negyvenes szingli anyuka is. A feszes testű húú! lányok ideje lejárt, ha egy huszonéves fiúbanda frontembere egy unalmas kertvárosi anyukára gerjed rá, akkor az onnantól felső polcos termék, ez kétségtelen. Arról egyelőre nincs információ, hogy ez a gyakorlat mikorra ültetődik át a mindennapokba, de ahogy a nerdökből menőt tudott csinálni az Agymenők, úgy nem kizárt, hogy pár év múlva valóban a MILF lesz az új szőke tinilány a randizás húspiacán – már feltéve, ha az illető úgy néz ki, mint Anne Hathaway.

Solène a tinédzser lányát kíséri a Coachellára, amikor a mosdóba menet eltéveszti az ajtót, és az esemény legfontosabb fellépőjével, az August Moon énekesével találja szembe magát. Talán csak a magukon könnyítés varázsa, de mindketten azonnal érzik a szikrát, és szerelmük elindul a maga re­gény­adaptált álomútján. A fiú a fesztivál végeztével megtalálja a nőt a galériában, ahol dolgozik, és megveszi az összes kiállított darabot, remélve, hogy cserébe Solène elkíséri őt a turnéjára…

Nem biztos, hogy egy huszonéves fiú szerelme megér annyit, hogy végighallgassuk érte a borzalmas dalait, ahogy ez a film sem biztos, hogy megéri, hogy két órára azt érezzük, hogy kellünk még. Az edukáló jellegéért azonban mégis érdemes lehet a megnézésre, mert a megcélzott korosztálynak pontos és szemléletes demonstrációt ad az általuk talán kevésbé ismert „cringe” kifejezésre.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!