Visszhang: koncert

Anthony Roth Costanzo

Visszhang

Alighanem akkor is operai világ­sztárrá tette volna az amerikai kontratenort Philip Glass Akhnatenjének címszerepe, ha a Met szenzációs 2019-es produkciója csak egyszeri mozis világközvetítés révén jut a közönség elé.

Hát még úgy, hogy a Covid-leállás idején vagy tucatszor láthattuk és hallhattuk Costanzo parádés alakítását, amely egyszerre volt vérprofi meg nyugtalanítóan és rokonszenvesen érdekes. A Müpa-beli koncertjén most majdnem ugyanilyennek találhattuk az énekest, dacára annak, hogy az intonációja nem kikezdhetetlen, a vibratója néha picit zavaró, és hogy Philippe Jaroussky hangja bizonyosan szebb az övénél. Mert mindez mellékes ahhoz képest, hogy Costanzo mindenestől színpadra termett: a kisfiúsan filigrán termethez ugyanis nagy és szemérmetlenül kitárulkozó operai személyiség társul.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.