Visszhang: film

Az elveszett lány

  • SzSz
  • 2022. január 12.

Visszhang

Leda csak egy kis nyugalmat szeretne: a 48 éves egyetemi tanár akkor érzi legjobban magát, ha saját gondolataival, könyveivel és jegyzeteivel molyolhat, tanulmányokat írhat.

Nehéz azonban megváltani a lingvisztikai tudományos világot, ha tanulatlan, sötét nagycsaládosok tűnnek fel a pihenésre és munkára kiszemelt görög tengerparton. Legalább annyira nehéz, mint karriert építeni, kikapcsolódni, maszturbálni – egyszóval élni –, miután gyereke születik az embernek.

A mai napig talányos kilétű író, Elena Ferrante regényét (magyarul Nő a sötétben címen jelent meg) az eddig színészként ismert Maggie Gyllenhaal vitte filmvászonra.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.