Visszhang: lemez

Európa Kiadó: Love 2020

  • - minek -
  • 2021.11.03 20:55

Visszhang

El sem hisszük, de idén már negyvenéves az Európa Kiadó, amelynek első, az Ikarus Művelődési Házban rögzített, kézről kézre másolt kazettán terjedő demója a Love ’82 nevet viselte.

De a legfrissebb EK-(mini)album pedig nem csak címében idézi meg a sok évtizedes dalcsokrot, hiszen a Szabadíts meg a gonosztól, az egyik legerősebb korai EK-dal most kapott új, erősen pszichedelikus hangszerelést. Minderre tökéletes ürügyet teremt, hogy a tagság azóta sokadszorra is kicserélődött, az utóbbi évek felállása egyértelműen Bujdosó János virtuóz, egyben markáns és kifejező gitárjátéka köré szerveződik, amitől különös fénytörést kapnak Menyhárt Jenő újabb és régebbi keletű szerzeményei. Ez utóbbiakban ezúttal sem kell csalódnunk, a komótos tempóban, de folyamatosan születő dalait előszeretettel recikláló Menyhárt erős dalcsokrot rakott össze. 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Hogyan szorítható vissza az ittas vezetés?

  • Tóth András

Bár a statisztikák csökkenő tendenciát mutatnak, még mindig nagyon sokan ülnek ittasan autóba és vezetnek. Országosan legtöbben Bács-Kiskun, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ülnek volán mögé alkoholfogyaszrtás után, és okoznak így balesetet.