Visszhang: könyv

Gilicze Gergő: Állatkerti böngésző

Visszhang

Egy állatkertben mindig történik valami izgalmas.

Most például nyitva marad a lepkeház ajtaja, meglép egy majom a majomházból, valaki mézet lop, eltűnik egy kisfiú a tömegben és így tovább. Ebben a nézegetnivaló könyvben (böngészőben) konkrétan nincs is szöveg, csupán a kötet hátoldalán van némi útmutató és jó pár feladvány, amelyek alapján érdemes a képeket vizslatni. A néhány oldalas, strapabíró, a legkisebbeknek szóló lapozókönyvek vastag anyagából készült könyv maga az illusztráció: a képekről szól minden, maguk a rajzok adják a történetet.

A 2 éves kortól ajánlott könyv nyilván fejleszti a legkisebbek képi gondolkodását, segít a képek értelmezési képességének elsajátításában azáltal, hogy a gyerekek anélkül „olvashatnak” történeteket a könyvből, hogy ismernék a betűket. Mindez nagyobb gyerekeknek is izgalmas lehet, nekik a talányok, a feladatok teljesítése jelenthet érdekességet. De összcsaládi mulatságnak sem utolsó együtt kalandozni a képek között. A böngészőben ráismerhetünk a budapesti állatkertre, így akár még csekkolni is lehet, hogy az ábrázolt világ és a valóság között mennyi az átfedés. De csak úgy elbambulni a rajzokon is meditatív élmény.

A karakteres, részletgazdag illusztrációkat és a koncepciót Gili­cze Gergő és Molnár Rebeka jegyzi (rejtély, miért csak Gilicze van feltüntetve szerzőként).

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk