Visszhang: lemez

Inhaler: Cuts & Bruises

Visszhang

Valószínűleg nincs olyan cikk az Inhalerrel kapcsolatban, amely ne említené meg, hogy a zenekar frontemberének az édesapja Bono (ezzel most mi is teljesítettük kötelességünket), és akitől tényleg nehéz elvonatkoztatni.

A dublini négyes sok mindenben emlékezteti az embert a U2-ra, még ha Elijah Hewson és barátai mindent megtesznek azért, hogy ne egy az egyben másolják a híres fater együttesének soundját. Az Inhaler 2021-ben robbant be az általuk valamiért Frankenstein-albumnak nevezett It Won’t Always Be Like This­szel, és rögtön a brit lista élére ugrottak vele. A zenekar tavaly, a Szigeten is megfordult, és mostanra elkészült a folytatással, amellyel a tagok alaposan megszenvedtek; Josh Jenkinson gitáros kijelentette, hogy nem szeretne több második albumot csinálni életében.

A Cuts & Bruises ettől függetlenül nem tűnik görcsölős, erőlködős anyagnak, ráadásul a debüt posztpunkjához képest bővült a hangzás: kevesebb a gyors szám, viszont kicsit több a szinti és az elektronika. A húzódal a már tavaly nyáron ki­adott, vidáman slágeres These Are the Days, de majdnem ugyanennyire izgalmas a már évekkel ezelőtt megírt Dublin in Ecstasy, az igencsak optimista Love Will Get You There és a springsteenes területekre merészkedő If You’re Gonna Break My Heart.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk