Visszhang: lemez

Caroline Polachek

De­sire, I Want to Turn Into You

  • - minek -
  • 2023. február 22.

Visszhang

A New York-i énekesnő nem újonc a furapop szcénában.

Első zenekara, a Chairlift szintipop duó 2006 és 2016 között adott ki albumokat, decens sikerrel, de közben (más koprodukciók mellett) szóló előadóként is aktív. Már a 2019-es Peng is erős dalokban bővelkedő, izgalmas zeneanyag volt, de eddigi legmerészebb és egyben legérettebb albuma kétségtelenül a friss, Desire, I Want to Turn Into You, amely műfajok, stílusok egész garmadáját szintetizálja biztos kézzel, miközben nagyszerű pályatársak segítették munkáját. A számos zenei elemből építkező, fülbemászó, egyben okos dalai pontosan annyira izgalmasak és enigmatikusak, hogy folytonosan magukra vonják a befogadó könnyen elkalandozó figyelmét.

Az album néhány számát már korábban megismerhették a zenerajongók: például a vérforralóan lüktető elektropop Bunny Is a Rider tavaly az év dala volt a Pitchfork portálon, s nem érdemtelenül. Polachek akár számokon belül is tudja váltogatni hangjának tónusát: magas regiszterekben is biztonságban mozog, ugyanakkor a hideg, gépies énekhangot is hitelesen hozza, néha még reppel is (mint a Welcome to My Islandben).

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Vádat emeltek Donald Trump ellen

  • narancs.hu

A volt amerikai elnök ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében emelt vádat a New York-i kerületi ügyész. Trump várhatóan kedden áll bíróság elé.