Visszhang: lemez

Jean-Efflam Bavouzet

Mozart: Piano Concertos, Nos. 24 & 25

Visszhang

Jean-Efflam Bavouzet és a Manchester Cameratát igazgató Takács-Nagy Gábor úgy tervezi, hogy mind a 27 Mozart-zongoraversenyt lemezre veszi az esős város ragyogó akusztikájú koncerttermében, a Stoller Hallban.

Hét éve tartó közös munkájuk gyümölcse a hetedik album, amelyen két, 1786-ban írt mű, egy c-moll és egy C-dúr koncert hallható. Már a versenyműveket felvezető Figaro házassága-nyitány jelzi az együttes erényeit: az impulzívan, érzékien muzsikáló vonóskart és a virtuóz fúvósokat. Bavouzet interpretációja sosem erőltetett vagy felszínes, s ha a játékából hiányzik is a rögtönzött hév, az áttetsző, tiszta szövet, a tökéletesre dolgozott legatók, a lassú tételek cantabile előadott ívei ámulatba ejtenek. A c-moll zongoraverseny (K. 491) első tételében Takács-Nagy Gábor a rá jellemző vehemenciával hajszolja zenészeit, a variációs zárótételben pedig néhány okos tempóbeli változtatással él.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.