Visszhang: koncert

Kispál–Bräutigam–Püspöki

Visszhang

A Kispál és a Borz névadó gitárosa a zenekar feloszlása óta csak nagyon ritkán lép fel, ezért minden ilyen alkalom eseményszámba megy, különösen akkor, ha nem Lovasi András oldalán áll színpadra.

Erre általában a Fishing on Orfű fesztiválon szokott sor kerülni, ahol három éve Egyedi Péterrel (Óriás, Mmamt), két éve pedig Püspöki Péterrel, a Kubalibre frontemberével koncertezett. Az idén újra vele állt össze, és ezúttal a Kispál és a Borz alapító dobosa, Bräu­tigam Gábor is csatlakozott hozzájuk. A formációt hangsúlyozottan alkalminak szánták, ezért nem is adtak neki nevet, csak az volt a céljuk, hogy örömüket leljék a közös zenélésben. Ez be is jött: mind rajtuk, mind a néhány számban közreműködő Serfel Boglárkán, a pécsi Doggos zenekar basszusgitárosán látszott, hogy az izgulással együtt is rettentően élvezik a szituációt.

A bő háromnegyed órás műsor nagy része Püspöki dalaiból állt, amelyek között egyaránt voltak régebbiek és olyanok, amelyeket már erre a fellépésre írtak közösen. Ha minden jól megy, az utóbbiak közül ősszel néhányat ki is fognak adni. A Naphoz holddal című szám erejéig a Kispál és a Borzot is megidézték, Püspöki itt tulajdonképpen Lovasi szerepét töltötte be, és zenei karrierje egyik legnagyobb pillanatának nevezte a lehetőséget. A koncert közepén egy beszélgetős blokk is volt, de a színpad előtti tisztást teljesen megtöltő közönség ezt is jól fogadta, még a tagok közötti csipkelődéseket is tapssal jutalmazták. Bár többször elhangzott, hogy egyszeri alkalomra álltak össze, örömteli volna, ha mégis folytatnák.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk