Visszhang: kirándulás/könyv

Kisvárosnézők – Budapest

Visszhang

Gyerekek (és szüleik) budapesti kalandozásainak kiváló útitársa lehet ez a hasznos ismeretterjesztő anyagokkal és klassz feladványokkal teli városnéző füzet.

A látnivalókhoz (természetesen megfejtéssel együtt) színezők, rajzos feladatok, térképek, és roppant különböző kérdések kapcsolódnak, sőt, van hely még az útinaplónak is. Ráadásként pedig QR-kódokat találunk, melyek kiegészítő videókhoz, dallamokhoz, olvasmányokhoz vezetnek. A fővárosi kirándulás alatt két kis sárga lény szegődik mellénk, Muki és Milla, akik leginkább senkire és semmire nem hasonlítanak – magunk közt szólva, kicsit amorfok –, nagyobbacska fejük szinte egyetlen nagy orrból áll, van egy kis copfnyi hajuk, vékony testükhöz pedig pipaszár kéz és láb dukál. Segítségükkel és kommentárjaikkal az interaktív könyvecske rövid, lényegre törő, de pontos és érdeklődést keltő ismereteket közöl előbb magáról az országról, hogy aztán rázoomoljon a főváros főbb nevezetességeire. Bebarangoljuk a budai várnegyedet, a Lánchídat és környékét, a Gellérthegyet, a város hídjait, és nem marad ki a Magyar Nemzeti Múzeum, a Dohány utcai zsinagóga, a Bazilika, az Andrássy út, a Városliget, a Nyugati pályaudvar, a Margitsziget és a Kossuth tér sem. De ugyanígy szerepelnek a megtekintendő ajánlatok között a közlekedési eszközök, barlangok vagy épp az oroszlánok is. A gyerekek számára mindez remek kaland, a szülőknek pedig (legyenek fővárosiak vagy vidékiek) hasznos fogódzót nyújthat a kalandkeresésben. E kicsi füzet segítségével élményeket szerezve, játszva tanulhatjuk meg a várost.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk