Visszhang: lemez

Liam Gallagher: C’mon You Know

Visszhang

Az Oasis 2009-es feloszlása után Liam Gallagher alapított egy nem túl hosszú életű zenekart, a sok vizet nem zavaró Beady Eye-t, majd váratlannak nem nevezhető fordulattal szólókarrierbe kezdett.

Eddigi lemezei alapján nehéz megítélni, hogy a dicső múlt nélkül mire lenne elég ez a produkció, koncertprogramjának felét még mindig az Oasis-dalok teszik ki, és a két Gallagher testvér közül egyértelműen ő a gyengébb dalszerző (nem túl mélyenszántó dalszövegeiről nem is beszélve). Az Oasis-lemezeken is általában csak egy-két szerzeménye szerepelt, ezek zenei világa alapján pedig elég pontosan be lehet lőni, hogy mire számítson a hallgató Liam önálló lemezein. Gallagher a John Lennon-szindrómáját nem nőtte ki, úgyhogy továbbra is lehet azzal cukkolni őt, hogy dalait egy mesterséges intelligencia is meg tudná írni Beatles- és Oasis-algoritmusok és egy egyszerűbb rímszótár segítségével.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.