Visszhang: film

Still: A Michael J. Fox movie

  • SzSz
  • 2023. május 24.

Visszhang

Michael J. Foxnál 1991-ben, 29 évesen diagnosztizáltak Parkinson-kórt; a betegségét viszont egészen 1998-ig titokban tartotta.

Ez idő alatt is folyamatosan dolgozott, ám a Still nem erről szól, ahogy legnagyobb sikerei, a Vissza a jövőbe és az ismertségét meghozó Családi kötelékek című sorozat is csak egy-egy fejezetet tesznek ki.

A Still hollywoodi krónika helyett egy intim portrét tár elénk Foxról, aki egész életében magáért és magával küzdött: kis növésűként gyerekkorában állandóan szekálták, majd hiába indult be hamar a karrierje, hamarosan éhkoppra jutott, aztán beütött a sztárság, a dicsőség pedig a fejébe szállt. Szerencsére még időben megismerkedett kollégájával, Tracy Pollannel, aki először nevezte szemtől szemben seggfejnek, amiből nemsokára szerelem, majd házasság lett.

Az élet azonban még egy pofont tartogatott számára: betegségét sokáig igyekezett elfedni, majd alkoholba menekült, mielőtt elkezdett a tudományos kutatások finanszírozásáért kampányolni. A Still-lel most azt bizonyítja be, hogy immár nem „a” parkinsonos színész, hanem egy színész, aki kegyetlen őszinteséggel látja saját állapotát, mégis erősebb, mint az őt gyötrő fájdalom.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk