Visszhang: lemez

The KVB: Unity

  • - minek -
  • 2021.12.08 20:55

Visszhang

A Nicholas Wood – Kat Day házaspár 2011 óta együtt készíti erőteljes, hangulatos, néha az elődöknek is emléket állító lemezeit.

A két londoni zenész-előadó-performer úgy tudta szerves egységbe forrasztani a minimal wave/coldwave típusú, csak látszólag hideg elektronikus zenéket és a posztpunk/shoegaze gitárzenei örökséget, hogy közben valamennyi albumukon érezhető volt, hová, mivé akarnak fejlődni. A Unityt 2019-es huzamosabb spanyolországi tartózkodásuk ihlette: a nullás évtized végére kipukkadó ingatlanlufi nyomán befejezetlenül maradt beton épületcsontvázak élménye ihlette az album sokszor disztópikus, máskor – minden gépi lüktetés dacára – szinte álomszerűen idilli tónusát.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Nézzen be hozzánk minden nap: hírszolgáltatásunk ingyenesen hozzáférhető. Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A Jobbik feljelentette Fekete Pétert

  • narancs.hu

Folytatólagosan elkövetett lopás miatt. Ugyanis az államtitkár tegnap maga büszkélkedett azzal, hogy rendszeresen leemel ezt-azt a közgyűjtemények polcairól.