Visszhang: film

West Side Story

  • - kg -
  • 2021. december 15.

Visszhang

Amikor Tom Hanks partra szállt, hogy megnyerje a második világháborút, az történelmileg éppoly örömteli pillanat volt, mint popcornilag.

Percek sem teltek el a Ryan közlegényből, és nyugtázhattuk: ha a következő két és fél órában csupa kvarcórás statiszta piruettezik a sárban, és a partraszállást egy „l”-lel írják, a mozijegy már akkor is megérte. Ugyanezt érezhetjük Spielberg legújabb háborús filmjében is. A csapatok itt már rég partra szálltak, csak nem ismerték fel, ki az igazi ellenség: amíg a Puerto Ricó-i Sharkok és a földönfutó fehérek alkotta Jetek kisded gengháborújukat vívják, a fejük felett Robert Moses, New York mindenható városfejlesztője már döntött, hogy kisöpri a West Side-ról az amerikai álom kispénzű álmodóit. Felhúzza a Lincoln Centert és jöhet a felsőközép.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.