163 millió dollár Prince hagyatéka, jövő hónapban kezdődhet vagyonának a szétosztása

  • narancs.hu
  • 2022. január 16.

Zene

Az énekes végrendelet nélkül halt meg 2016-ban fentanil-túladagolásban

A hatéves jogi csatározás után jövő hónapban indulhat a zenész vagyonának szétosztása. Az Internal Revenue Service (IRS), valamint a hagyatékot kezelő Comerica Bank and Trust által megállapított összeget az örökösök is elfogadták a The Minneapolis Star Tribune írása szerint. A végső érték mellett eltörpül a Comerica korábbi 82,3 milliós becslése.

Az IRS 2020-ban 163,2 millió dolláros értéket állapított meg.

Prince végrendelet nélkül halt meg 2016-ban fentanil-túladagolásban. Azóta dollártízmilliókat fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért. Időközben a világsztár két testvére, Alfred Jackson és John R. Nelson is elhunyt. Másik két testvére nyolcvanas éveiben jár.

Végül a hagyatékot majdnem egyenlően osztják el a Primary Wave New York-i zenei cég és a zenészlegenda hat örököse közül a három legidősebb – és családjaik – között. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk