dvd - A VILÁG KÖZEPE

  • - köves -
  • 2009. július 23.

Zene

Én el vagyok idegenedve tőled, te el vagy idegenedve tőlem, mi el vagyunk idegenedve tőletek - ragozhatnánk még, de megteszik helyettünk a kortárs irodalom és a független film nagyjai: Paul Auster (irodalom, film), taps és Wayne Wang (film), taps. Auster és a művészkörökben ugyancsak jól csengő Miranda July (film, irodalom, egyebek), taps, ötletéből Wang forgatott divatosan olcsó, a digitális technika 2001-es vívmányait felmutató produkciót.
Én el vagyok idegenedve tõled, te el vagy idegenedve tõlem, mi el vagyunk idegenedve tõletek - ragozhatnánk még, de megteszik helyettünk a kortárs irodalom és a független film nagyjai: Paul Auster (irodalom, film), taps és Wayne Wang (film), taps. Auster és a mûvészkörökben ugyancsak jól csengõ Miranda July (film, irodalom, egyebek), taps, ötletébõl Wang forgatott divatosan olcsó, a digitális technika 2001-es vívmányait felmutató produkciót. A nagy kozmikus elidegenedés kommersz változatban úgy fest, hogy Richard Gere, a szívtelen mágnás felszedi Julia Robertset, a cuki prostit, majd a kötelezõ komplikációkat követõen belelovagolnak a naplementébe. Ugyanez függetlenéknél hideg színekkel van kitapétázva. Peter Sarsgaard, a számítógépébe feledkezett, kezdõ milliomos kibérli (behatolás szerzõdésileg kizárva) Molly Parkert, a bölcsészes sztriptíztáncost, hogy ossza meg vele Las Vegas-i lakosztályát. Korunk hõse nagyon el van idegenedve, ez világosan látszik a zakója vasalásából is, de a leányzó fekvése sem elõnyösebb: érintettség terén tudománya csupán az érintésig terjed, az viszont szakmai fogás, csuklóból és nem szívbõl jön. Mongyõ, üres és talmi ez a világ, Vegas gondolásai éppúgy, mint Wang és Auster, akiknél nem pálya a naplemente, mutatnak viszont feneket-cicit (közelrõl), taps, és széttárt lábat-önkielégítést (távolról), taps, illetve a korosztályos kiüresedés összes tornamutatványát, taps-taps. Hervasztóan bátrak, merészségben messze a Pretty Woman mögött. Egyedül tán Molly Parker szeplõi írhatók a mûvészet javára.

Forgalmazza a Best Hollywood

**

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.