Lemez

FaltyDL: Hardcourage

  • - minek -
  • 2013.04.28 18:03

Zene

A különös név alatt futó New York-i alkotó (Drew Lustman) az egyik legnagyobb ígéretnek számít az elektronikus tánczenében. Zenéje egyszerre táplálkozik dzsesszes gyökereiből (ifjabb korában játszott is zenekarokban), a dubstepből sarjadzó mély, basszusnehéz zenékből, a garage 2/4-es ritmikájából, techno- és house-hagyományból, soulból, jungle-ból és még sok minden másból.

Már első két, egyaránt a Planet Mu kiadónál publikált albumával, a legkülönbözőbb kiadóknál elhintett maxijaival, remixeivel, exkluzív felvételeivel is komoly szakmai és laikus rajongótábort szerzett. A szinte valószínűtlenül termékeny és ezzel együtt egyenletesen magas színvonalon teljesítő zenész néhány éve már a Ninja Tune kiadónál tűnt fel, s néhány érdekfeszítő, rövidebb lélegzetű kiadvány (például a remek Hardcourage/Our House Stab maxi) már előrevetítette az új irányt. A szintén Hardcourage című album azonban még ehhez képest is meghökkentően frissnek tűnik - mindenekelőtt abban, hogy mennyire vidám, nyitott és szellemes. Könnyedén játszadozik el stílusokkal és műfajokkal, s fölényes magabiztossággal asszimilálja a techno/house hagyatékot (hiszen ez egy alapvetően 4/4-es album), ám remekül nyúl vissza korai d&b/jungle, no meg a dubstep hagyományhoz - például a Korben Dallas című darabban is (e tárgykörben ajánlhatnánk még Dobie-nak készített remixét is). S közben egy olyan remek elektropopsláger is felkerült ide, mint a She Sleeps - a Friendly Fires-énekes Ed Macfarlane vokáljával. A Hardcourage-t bevallottan egy új kapcsolat inspirálta, s végül olyan is lett - igazi szerelmes lemez.

Ninja Tune/Neon Music, 2013

Neked ajánljuk

Öt év börtönre, pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélték a volt mezőberényi lelkészt

Folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, sikkasztás és költségvetési csalás bűntettében, amely bűnszervezeti alakzatot is felvett, bűnösnek mondta ki a Gyulai Törvényszék pénteki ítéletében R. János volt mezőberényi református lelkészt és vádlott-társait. A lelkészt 5 év letöltendő börtönbüntetésre, 2,5 millió forint pénzbüntetésre és jelentős nagyságrendű vagyonelkobzásra ítélték.