Feloszlik a Ricsárdgír zenekar

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 10.

Zene

Már többször felmerült bennük a búcsú gondolata, mert számukra a Ricsárdgír sokkal inkább egy project volt, mint egy zenekar.

Tíz év után abbahagyják a közös zenélést – jelentette be a Ricsárdgír zenekar a Facebookon. „A Ricsárdgír feloszlik. Egyszer minden kalandnak vége, és úgy döntöttünk mi ebben a több mint 10 éve tartó, felfoghatatlanul csodálatos és sűrű kalandban idén megtaláltuk a kincset, tovább nem keresgélünk” – áll a posztban.

Mint írják, ősszel még várható pár koncert és januárban megjelenik egy búcsúlemez is, de jövőre a Budapest Parkban, május 18-án végleg búcsúzik a zenekar.

Már többször felmerült bennük a feloszlás gondolata, mert „ez sokkal inkább egy projekt volt, mint egy zenekar”, és mostantól inkább másba invesztálják az energiákat. Azt gondolják, hogy túlteljesítette magát a formáció, és hogy innen már csak bővíteni tudnák a jegyeladásokat, és lehet, ehhez az kellene, hogy olyan dalokat írjanak, amik kicsit rádióbarátabb muzsikák, de ez az irány nem érdekli őket.

A Magyar Narancs tavaly novemberben készített interjút a zenekar tagjaival, akkor még őrült ötletekről beszéltek:

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk