film - A DILEMMA

  • 2011. február 3.

Zene

Van a filmben egy autó; elektromos és környezetkímélő, trendi, reform és bió. Nagyon sok múlik azon, hogy sikerül-e a hősöknek olyanná formálniuk (komputervezérelt szimuláció és tengersok dollár segítségével), mintha a rock and roll-korszak legendás verdája lenne, bikahangú, zabolátlan lóerőktől remegő motorháztetejű országúti cirkáló. Ilyen a nagy mű létrehozásáról szóló film is.
Van a filmben egy autó; elektromos és környezetkímélõ, trendi, reform és bió. Nagyon sok múlik azon, hogy sikerül-e a hõsöknek olyanná formálniuk (komputervezérelt szimuláció és tengersok dollár segítségével), mintha a rock and roll-korszak legendás verdája lenne, bikahangú, zabolátlan lóerõktõl remegõ motorháztetejû országúti cirkáló.

Ilyen a nagy mû létrehozásáról szóló film is. Szeretne humoros, vérbõ, emberi meg a fene tudja még, mi lenni, de alkotói biztonsági játékot játszanak, és nem jut eszükbe semmi, ezért elõveszik a régi receptet. Végy egy valószerûnek tûnõ álproblémát - jelen esetben azt, vajon meg kell-e osztanunk legjobb, immár középkorú barátunkkal, ha b. nejét egy tetovált ifjú csõdörrel látjuk hetyegni. Fûzz hozzá kétórányi, szigorúan közhelyekbõl álló ún. bonyodalmat. Játszasd végig a fárasztó helyzetgyakorlatokat néhány jobb sorsra érdemes (Jennifer Connelly, Winona Ryder) vagy szappanopera-színvonalra hitelesített (Vince Vaughn, Kevin James) sztárfélével. Pipáld ki az ilyen esetekben nyilván kötelezõ humorrubrikát néhány olyan gyenge viccel, amin tán még a kiötlõje sem bírna elmosolyodni. S végezetül, de egyáltalán nem utolsósorban: söpörd be a bújtatottan (Budweiser) vagy nyíltan (Chrysler, General Motors) reklámozott szponzorok pénzét. A fentebb vázolt üzleti terv megvalósítására a sokat bizonyított (Egy csodálatos elme, A Da Vinci-kód, Frost/Nixon) Ron Howard filmrendezõt kérték fel a befektetõk, aki nem is okoz csalódást, szakszerûen lebonyolítja a tranzakciót.

Két hosszú óra garantált unalom és lefáradás.

Forgalmazza a UIP-Duna Film

*

Neked ajánljuk

Lightyear

  • SzSz

Toy Story-sorozat mindig is a Pixar címerállata volt: alapja egy 1998-as rövidfilm, a Tin Toy, amelyben már megcsillant a később a stúdió sajátjává váló humor és kreativitás.

Beck

  • Nagy István

Az Ausztriában legutóbb 2003-ban fellépő Beck bécsi koncertje két évet csúszott a Covid miatt, de 17 és 19 év várakozás között már nincs olyan nagy különbség.

Kacsarapszódia

  • tévésmaci

Amikor Sztupa és Troché a Sigurcello Circusszal utaztak, volt egy számuk.