film - Nem kellesz eléggé

  • Iványi Zsófia
  • 2009. február 26.

Zene

Rossz, ha van, még rosszabb, ha nincs - mi az? A házasság. A Nem kellesz eléggé a nagy számok törvényét követve osztja a hasonló bölcseleteket: egymásba gabalyodó sztárok és sztorik sokasága lepi el a vásznat.
Rossz, ha van, még rosszabb, ha nincs - mi az? A házasság. A Nem kellesz eléggé a nagy számok törvényét követve osztja a hasonló bölcseleteket: egymásba gabalyodó sztárok és sztorik sokasága lepi el a vásznat. Van "fél karomat egy jegygyûrûért" (Jennifer Aniston), "a legjobb pasik a neten teremnek" (Drew Barrymore), "megcsalhat, de nem cigizhet" (Jennifer Connelly) és még mennyi minden és mindenki. A Nílus deltájánál és az egészségesnél valamivel termékenyebb romkom mûfaj legfrissebb eresztése ugyanakkor tagadhatatlan bájjal és humorral rágja nézõi szájába sokrétû mondandóját. Már az elején megtudjuk például, hogy a vonzalom hajhuzigálásban való leképezõdése egy életen át elkísér minket. Ráadásul egy idõ után már nem csak copftépkedésben realizálódik a rokonszenv, és mi még csak a homokvárukat sem rugdoshatjuk szét felháborodásunkban. Azért no para, aki megérdemli, arra elõbb-utóbb öklömnyi gyémánt vagy egy javulásra hajlamos minimacsó képében mosolyog rá a szerencse - ezt is innen tudtuk meg. E célzottan tudattágító mesében mindenki magára ismerhet, aki valaha is próbált közelebbi kapcsolatba kerülni az ellenkezõ nemmel, a rakás szerencsétlenség éppúgy, mint a dörzsölt szoknyabubus. Az azonosulást a kábé másfél dimenziós karakterekkel mi is tehetné még felemelõbbé, mint az, hogy vonzó hírességek képében köszönt ránk az aha-élmény? A történet (sajnos túl) egyértelmûen folytatásért kiált, abból talán megtudjuk, hogy mi a teendõ, ha hisztire vagy hízásra hajlamos a csajunk, illetve ha ereszt a gumiszerelmünk.

Az InterCom bemutatója

** és fél

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.