folyóirat - TERMÉSZETBARÁT TURISTA MAGAZIN

  • Kerényi György,Perjés B. Géza
  • 2009. július 23.

Zene

Jelentős jogutódról van szó, hiszen a fejlécen azt láthatjuk, hogy a lap immár a 116. évfolyamnál tart, tehát vélhetően egyidős a hazai természetjáró mozgalom megszületésével.
Jelentõs jogutódról van szó, hiszen a fejlécen azt láthatjuk, hogy a lap immár a 116. évfolyamnál tart, tehát vélhetõen egyidõs a hazai természetjáró mozgalom megszületésével. Az már minket és/vagy a lapterjesztést minõsíti, hogy idáig egyetlenegyszer sem találkozhattunk a (jelenleg) 48 oldalas, jó minõségû papírra nyomott "magazinnal", melynek alcíme: "Utazás, ökoturizmus, outdoor, programajánló". Noha ez az öndefiníció igen sutácska, mindenképp jelzi, hogy a természetbarátságban is új szelek fújdogálnak, a nadrágba tûrt zoknis, zergetollas, alukulacsos turista legfeljebb karikatúrákon köszön vissza.

És mégsem! Noha a nem különösebben professzionális és leginkább tájképeket felvonultató fotóanyagról néha-néha rikító színû pólós-dzsekis természetjárók mosolyognak ránk, a cikkek hangvétele a régi idõket idézi. "Kulacsunkat feltöltvén, kerítsünk sort harmadik jelentõsebb látnivalónk, a nagybátonyi képeslapmúzeum megtekintésére" - olvassuk a bátonyterenyei "útleírásban", de a többi beszámoló is - legyen szó Badacsonyörsrõl, a kondorosi csárdáról, a Börzsönyrõl vagy éppen ipolyi vízitúráról - hasonló modorban íródott.

De nincs ezzel semmi baj, épp ellenkezõleg! Mivel mostanában nagyon kevés olyan idegenforgalmi kedvcsinálót olvashatunk, amely nem tekinthetõ fizetett hirdetésnek, a TTM cikkeire érdemes odafigyelni, hiszen olyan helyeket ismerhetünk meg, amelyekrõl eddig nem sokat hallhattunk. Vajon hányan tudnak arról, hogy Nemtiben van egy szikla, amit a természet sárkánynak faragott? És vajon hányan tudják, hogy egyáltalán hol van Nemti?

Jobb képekkel, vállalhatóbb tipográfiával az egyik legizgalmasabb magazin lehetne a TTM, így csak igen hasznos.

345 Ft, megjelenik havonta

*** és fél

Figyelmébe ajánljuk