Koncert

Galaxisok

Zene

Fél év kihagyás után lépett újra színpadra Szabó Benedek zenekara, amellyel a karantén során több fontos dolog is történt. Egyrészt lerövidítették a nevüket, meghajolva azelőtt, hogy az emberek nagy része eddig is így hivatkozott rájuk. Az alkotói munka terén sem unatkoztak: egymás után írták az új dalokat, így az a ritka helyzet állt elő, hogy bár legutóbbi albumuk, a Cím nélküli ötödik lemez csak januárban jelent meg, javában körvonalazódik a Történetek mások életéből című folytatás.

Ráadásul nem elégedtek meg a próbatermi csiszolással, 3 dalt ki is adtak. A szentendrei koncerten pedig még tovább mentek: nem kevesebb mint 8 teljesen új számot játszottak el, a program harmadát ezek tették ki. Persze lehet, hogy csak tesztelni akarták ezeket élesben is egy viszonylag „félreeső” helyszínen, ha azonban a következő turnét ezzel a repertoárral képzelik el, az elég rossz ötlet volna. Még úgy is több időt kellene hagyni az év elején megjelent anyag kifutására, ha a tavaszt és a nyarat végigkoncertezték volna az erre épülő műsorral. Így pedig, hogy alig pár bulira került sor a járvány kitöréséig, hiba lenne elhomályosítani az épphogy bejáratott számokat a még újabbakkal.

Arról nincs szó, hogy máris kikerültek volna a programból az ötödik lemez dalai, a 10-ből 7-et eljátszottak. A másodikról viszont konkrétan egyet se, és a többiről is egyenként csak 2-3-at. Így jó pár régebbi sláger (Boldoggá akarlak tenni, Philip Morris Blue, Felkelek, elmegyek boltba stb.) pörgött ki hamarabb a kelleténél, ami még úgy is komoly hiányérzetet okozott, hogy a közönség szemlátomást nyitottan fogadta az először hallott számokat is. Egyszeri élménynek érdekes volt ez a setlist, de remélem, hogy nem válik egyelőre tartóssá.

Barlang, Szentendre, augusztus 21.

Figyelmébe ajánljuk