rés a présen

„Nyáron érdemes”

  • rés a présen
  • 2022. június 22.

Zene

Csepella Olivér zenész, grafikus

rés a présen: Mikor futott be igazán a 2011-ben alapított Csaknekedkislány nevezetű zenekar?

Csepella Olivér: Azt nem tudom, befutottunk-e, de úgy veszem észre, hogy nagyobb közönségünk van, mint néhány éve. Annyi viszont igaz, hogy bizonyítva látom a Lovasi András által hangoztatott elvet, miszerint ha körülbelül tíz évig csinálod ugyanazt, megtalál a közönséged.

rap: Azt tudjuk, hogy te írod a híresen vicces szövegeket, de másba is beleszólsz?

CSO: A zenekar-alapító, gitáros és zeneszerző Konsiczky Dávid (Konsi), valamint én, az énekes és szövegíró szoktuk összegyúrni az alapokat, amelyekből a dalok születnek. Szóval mi vagyunk a szerzőpáros. Konsi itt is meg a polgári életében is zeneszerző és producer, mi többiek – Francuz Ádám dob, Kiss Norbert billentyű, Szabó Gergely basszusgitár – pedig valami egészen mást dolgozunk a hétköznapokban. A dalok alapjait Konsi írja, míg én a szövegírásból adódó, vagy­is koncepciót meg dalszerkezetet érintő kérdésekben vagyok aktívabb. Ezeken kívül annyira vagy kevésbé szólok bele a zenébe, mint a többi kópé.

rap: A hétvégén a VOLT Fesztiválon játszotok. Van-e közös történetetek a fesztivállal?

CSO: Csütörtökön, június 23-án játszunk 22 órakor a VOLT-on. Szerintem most először lépünk ott fel ebben a sötét órában! Na, ez már az a bizonyos befutás. Hozzánk közelebb állnak a kisebb, családiasabb fesztiválok, de nekem amúgy Sopron külön rétegekkel bír, mert oda jártam egyetemre is. Ráadásul a családi legenda szerint a nagyapám személyesen csalt az 1921-es „hova csatoljuk Sopront” népszavazáson.

rap: Merre jártok, hol lesztek még elérhetők a nyáron?

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk