Lovasi elmondta, hogy készült a győri fideszes jelöltet támogató videója

  • narancs.hu
  • 2020. január 31.

Zene

Épp Győrben koncertezett a Kiscsillag, amikor Dézsi megkérte rá.

Lovasi András az atv.hu beszámolója szerint a Spirit FM Spirit Show című műsorában beszélt arról Pajor Tamás és Szlazsánszky Ferenc vendégeként, hogy miért állt ki a győri időközi polgármester-választáson a Fidesz jelöltjeként induló, és végül a választást meg is nyerő Dézsi Csaba András mellett.

Lovasi a műsorban azt mondta, úgy tudja, a Fidesz-központból azt kérték Dézsitől, hogy ne tegyen ki a kampányban a Facebook-oldalára olyan videót, amelyen Lovasi András szerepel.

Ez azonban megtörtént, a videóban pedig Lovasi kiállt a fideszes jelölt mellett és azt mondta, "ha a Fidesz minden jelöltje olyan lenne, mint Dézsi Csaba András, akkor én Fidesz-szavazó lennék". Később a zenész a saját Facebook-oldalán tett közzé egy posztot, amelyben azt írta, Dézsit 15 éve ismeri, "segítőkész, okos, toleráns" embernek tartja, és bár nem Fidesz-szavazó, nem is "frontharcos", aki "mindenre lő, ami a túloldalon mozog".

Lovasi most a rádióműsorban azt mondta, nyilatkozatai után meglepte az ellenzéki oldalról érkezett támadások hangvétele, mert eddig a "túloldal szélsőségeseitől" tapasztalt hasonló hangnemet. Hozzátette, aki házhoz megy a pofonért, az ne csodálkozzon, viszont közölte, hogy ennek ellenére továbbra is vállalná, hogy kiálljon Dézsi mellett.

Lovasi azt mondta, a Dézsi mellett kiálló videója úgy készült, hogy a választás előtti napon a Kiscsillag zenekarral épp Győrben játszottak, és ekkor a zenekar egyik tagja, Leskovics Gábor Lecsó (aki nem tudta, hogy Dézsi Csaba András polgármesterjelölt) felhívta Dézsit, hogy mint orvostól segítséget kérjen tőle, ha úgyis megy a koncertjükre. Dézsi ekkor vetette fel a videó lehetőségét.

Lovasi a műsorban azt mondta, úgy tudja, a Fidesz-központ nem akarta, hogy Dézsi feltegye Facebook-oldalára a videót, mert a zenész úgymond ellenség, de a tiltás Lovasi szerint nem érdekelte a polgármesterjelöltet.

A zenészt korábban azért is érték támadások - mind a kormánypárti, mind az ellenzéki oldalról -, mert a Kiscsillag zenekar fellépett a Tusnádfürdőn megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, illetve mert tavaly megkapta és át is vette a kormányközeli Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom "Családok Angyala-díját" Balog Zoltán volt miniszterrel és Novák Katalin államtitkárral együtt.

Figyelmébe ajánljuk