A szerk.

Na, mi a térkép, öreg?

A szerk.

Hadházy Ákos feljelentést tesz! Magyarország miniszterelnökét nyomja fel a hatóságoknál azzal, hogy hivatali visszaélést követett el, s így legalább hárommillió forintos kárt okozott a hazának. De bánja kánya, legyen négymillió, akkor is pimf összeg, jó, ha három ostiai löncs kijönne belőle. De legyen négy.

Ám mielőtt rátérnénk, hogy mivel is követte el Hadházy szerint Orbán a hivatali visszaélést, idézzünk fel egy másik – mindezzel szorosan összefüggő – esetet, mely ugyancsak az utóbbi napokban vetett fodrokat. Magyarország főügyésze, Polt Péter ugyancsak valamikor február vége felé elugrott a Bajcsyra, s benézett a térképboltba, nyilván megkérdezni az eladót az aktuális földrajzi helyzetről. Mindezt természetesen gépkocsikonvoj élén tette, s a konvoja természetesen a buszsávban vert tábort, arra a földtörténeti léptékkel ki sem mutathatóan röpke időpillanatra, amíg a kisfőnök a folyó hegy- és vízrajzi ügyeit elintézte. Történetesen arra járt a hvg.hu fotósa is, így ma dokumentumok igazolják Polt reneszánszi szélességű szellemi horizontját.

Orbán Viktor pedig Firenzében és Velencében sasszézott csinos kis butikzacsesszal kedves felesége nyomában, s őt is lencsevégre kapta itt is, ott is egy-egy szemfüles honfitársunk. E kisded shoppingolás képezi most Hadházy feljelentésének fő csapásirányát, mondván ez így magánút, közgéppel, közpénzen. Ebben éppenséggel lehet is valami, mert azt csak a legboldogabb fideszes lelkek képzelhetik, hogy a csinos stanicliben Orbán a Kheopsz-piramis alagsorából kimentett nagy béketervet cipelte, s a Dávid-szobor talapzatánál kellett elrejtenie, hogy a világtanács feltűnés nélkül át tudja venni. Aztán pár napra a fotók megjelenésére a miniszterelnöki szóvivő is kinyökögte nagy nehezen, hogy ez magánút volt, így senkinek semmi köze hozzá. Rögzítsük: a miniszterelnök elhussan Egyiptomba fontosan tárgyalni a ménkű nagy, jaj, dehogy is kormánygépével, a kíséretét két másik gépmadár viszi utána, majd hazafelé… s innen már tudjuk, mert van róla fénykép. Mint ahogy Polt kiruccanásáról is.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk